|

СВЯТКУВАННЯ ДО ДНЯ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Карітас Волинь доєднався до Всеукраїнського та загальноміського святкування Міжнародного Дня захисту дітей. Це радісне й веселе свято покликане привернути увагу людей до проблем дітей. Розпочалося рано вранці марафоном «Дивовижний пробіг», в якому взяло участь більше 30 осіб. Основні заходи відбувалися по обіді в центрі міста. «Я маю право» – одна з основних локацій, які представив Центр для дітей та сімей на святі до Дня захисту дітей. В правовому наметі були представлені різні форми знайомства зі статтями Конвенції ООН про права дитини. Обираючи схематичний малюнок, діти розмальовували та обговорювали його.

Ще розгадували кросворд «Захист здоров’я в Україні», відповідали на питання правової вікторини, говорили про права та обов’язки в сюжетах казок, грали в гру «Так або ні» та досліджували порушення прав дитини у листах від закордонних друзів. В освітній локації демонстрували досліди з фізики та заохочували до нових знань. Психологічний намет теж користувався великим попитом, в ньому відбувалося консультування батьків та дітей і виконувалися різні арт-терапевтичні вправи. Творча зона зібрала навколо себе велику кількість дітлахів, які виготовляли паперові листівки, геометричні фігури з зефіру, плели мандали, створювали образи завдяки аква-гриму та картини з арт-піску. Працював намет з вуличною їжею та напоями.

Оригінальна фотозона створювала враження подорожі по казковому місту з вказівниками прав. Кульмінацією свята став розіграш безпрограшної лотереї, де супер призом стали 4 сертифікати на піцу від кафе «Фелічіта». Дітлахи розважалися під супроводом аніматора та естетично насолоджувались виступом флеш-мобу студії бального танцю «Перлина». Свято мало на меті зібрати кошти на подальший ремонт приміщення соціального центру для дітей та молоді з інвалідністю. Завдяки учасникам пробігу, присутнім батькам та дітям, благодійникам, волонтерам, дружній команді працівників вдалося виручити майже 7000 грн. Висловлюємо щиру подяку всім, хто долучився до організації та проведення свята, хто приймав участь в благодійних намірах, за вашу доброту та небайдужість. Ви великі молодці! Завжди приємно відчувати тепло багатьох сердець, які вболівають за дитячі долі та допомагають у здійсненні та реалізації добрих справ. День захисту дітей — це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленою справою.

#Карітасдітям #Деньзахистудітей #Центрдлядітейтасімей #Маюправо

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *