|

БУР У НОВОВОЛИНСЬКУ

Впродовж двох інтенсивних днів Карітас-Волинь приймав та супроводжував у візитах в навчальні заклади міста представників культурно-освітньої програми Львівської освітньої Фундації Будуємо Україну Разом – БУР. БУР створює громадські простори та гуртує навколо них місцеву молодь, об’єднує локальні громади, формує мережу активних волонтерів по всій Україні та допомагає сім’ям у скруті відремонтовувати їхні домівки.

Метою візиту було познайомитися з організацією заявником. А суть в тому, що Карітас Волинь пройшов 1 етап конкурсу БУР на виконання будівельних робіт в Центрі для дітей та сімей, що знаходяться в складних життєвих обставинах та дітей з особливими потребами, за адресою вул. Кауркова, 39,а (приміщення МНВК). Впродовж 2019 року діяльностями Центру було охоплено близько 100 дітей. Частина відремонтованого приміщення, площею 90м2, на даний час не дає можливості належним чином виконувати проектні цілі та забезпечити потреби громади у наданні психологічних, соціальних та педагогічних послугах. Таким чином є потреба у подальшому розширенні площі для перебування дітей.

Представники БУРу зустрілися з працівниками Карітас Волинь, старшокласниками п’яти навчальних закладів: обласного наукового ліцею-інтернату, Нововолинських ліцеїв №1 та №8, ЗОШ №3, Нововолинського електромеханічного коледжу та лідерським активом міста, під керівництвом Світлани Мельник. Крім того, в супроводі директора МЦСССДМ Юлією Кравчук відвідали декілька сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. У закладах працівники БУРу розповідали про організацію, про різноманітні місії: практичну, освітню та соціальну, про волонтерські табори та заохочували стати волонтерами. Адже через волонтерство та подорожі серед молоді розвивається почуття довіри та відповідальності та створюється відчуття, що світ навколо можна змінювати простими маленькими кроками.

За результатами спеціальної комісії БУРу вже до кінця січня стане відомо, чи Карітас Волинь пройде в другий етап конкурсу культурно-освітньої програми.

#КарітасДітям #Центрдлядітейтасімей #Центрдлядітейзособливимипотребами #БУР #Волонтерство

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *