В КАРІТАС-ВОЛИНЬ ДІЄ СЕКЦІЯ «ВІДПОВІДАЛЬНЕ БАТЬКІВСТВО»

В Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь діє секція «Відповідальне батьківство», яка спрямована на покращення батьківських компетенцій, краще розуміння потреб дітей та побудові довірливих стосунків з дітьми. Двічі на місяць фахівці Центру проводять з батьками тренінгові заняття. Цього разу тема зустрічі була «Дитячі конфлікти – це протест батькам, чи зона розвитку дитини?» Ведуча тренінгового заняття соціальний працівник Олена Качорок запропонувала цікаву форму знайомства, а саме: заповнити квадрат, в якому є блоки хто я, моя мрія, мої досягнення та моє життєве кредо. Соціальний педагог Tetyana Halytska (Тетяна Галицька) проінформувала присутніх як виникають конфлікти та де шукати причину? Вона повідомила, що конфлікт – це вид спілкування та комунікації, який діти отримують в сім’ї. За допомогою лялькотерапії відбулася діагностика дитячого конфлікту, в якому дорослі побачили відображення свого емоційного стану в проекції дитини. В блоці про відповідальність батьків, останні дізналися, що праця лише з дитиною – безрезультатна. Батьки мають повністю включатися в процес змін разом з дитиною. Учасники зрозуміли, що конфлікт, це не просто збіг обставин, а можливість змінити себе та покращити стосунки зі своїми рідними. На завершення кожен з присутніх називав щонайменше п’ять своїх найкращих рис для підвищення самооцінки. Батькам продемонстрували шляхи мотивації до кращої поведінки дитини та комунікації з нею. У відгуках прозвучали подяка за організацію та побажання частіших зустрічей.
#КарітасДітям #Центрдлядітейтасімей #Відповідальне_батьківство #Дитячі_конфікти #Відповідальність_батьків #Підвищення_самооцінки