РОЗВИТОК ПАРАФІЯЛЬНОГО СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ У РАДИВИЛОВІ

Заходи з активізації соціального служіння розпочалися у парафії Преображення Господнього УГКЦ м. Радивилів Рівненського деканату.

Директор ВОБФ «Карітас-Волинь» о. Володимир Кметь відвідав парафію у лютому 2020 р., провівши два заходи. Перший – це презентаційна зустріч, на якій присутніх ознайомили з основними цілями програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні», а саме: визначенням рівня компетенції соціального служіння та покращенням якості надання соціальних послуг у місцевих парафіях. Також священик розповів про богословські основи соціального служіння, тобто як представлені любов та милосердя до ближнього у Святому Письмі та суть, власне, самого парафіяльного соціального служіння. Як зазначив о. Володимир, перераховані завдання не потребують великих матеріальних ресурсів. Передумовою для їх виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя потребуючим. Під час зустрічі відбулася презентація посібника «Любов’ю служіть один одному», як практичного інструмента для відповідальних за соціальне служіння у єпархіях, парафіяльних священиків та інших людей, які сприяють розвиткові соціального служіння у парафіях, та перегляд відео «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ».

Другий захід – це розгляд теми «Презентація ідеї «Парафіяльний Карітас». Оскільки мета цього заняття – навчити учасників теоретичним засадам організації соціального служіння у парафії та заснування парафіяльного Карітасу, то присутні ознайомилися з чотирма головними завданнями парафіяльного Карітасу: виховна роль, дослідження місцевої громади, соціальне служіння, координація та співпраця. Окрема увага була присвячена структурі парафіяльного Карітасу

На завершення було підведено підсумки та зроблено висновки щодо важливості активізації соціального служіння у парафії. Для того, щоб визначитися з можливими напрямками соціального служіння ініціативна група проведе аналіз потреб і проблем у парафії та поза нею.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *