РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОГРАМИ «СОЦІАЛЬНЕ СЛУЖІННЯ ГРОМАДИ» У ВАРАШІ

Парафія Святого Архистратига Михаїла УГКЦ м. Вараш Рівненського деканату також впроваджує заходи з активізації соціального служіння. Донедавна парохія, яка заснована у 2009 р.,  обслуговувалася священниками Ковельського монастиря отців Редемптористів. У 2019 р. адміністратором цієї рівненської парафії було призначено отця Мирона Духа. З часів заснування, збільшилася чисельність спільноти, яка завжди радо відгукується на потреби ближніх, які звертаються за допомогою.

Директор ВОБФ «Карітас-Волинь», відповідальний за соціальне служіння у Луцькому екзархаті УГКЦ отець Володимир Кметь відвідав парафію, провівши презентаційну зустріч і навчальні заняття. 

Учасники заслухали відеодоповідь Блаженнішого Святослава з Форуму соціального служіння УГКЦ, після якої було представлено богословські основи соціального служіння, Стратегію розвитку соціального служіння УГКЦ, яка розроблена з метою розвитку спроможності УГКЦ забезпечити гідну відповідь на існуючі та прийдешні суспільні виклики і домогтися підвищення ролі нашої Церкви у поширенні християнських цінностей серед суспільства, громад, родин та осіб, та пріоритетні цілі Стратегії. Як зазначив отець Володимир Кметь, метою соціального служіння УГКЦ, як це випливає із накресленої Синодом Єпископів УГКЦ Стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», є об’являти світові материнське обличчя Церкви та бути живим знаком присутності Бога серед людей. Парафіяльний рівень має слугувати фундаментом, на якому будується та діє служіння ближньому. Лише тоді ми зможемо вважатися живими християнами, коли наші парафії стануть місцем, де піклуються про сироту, заступаються за вдову, допомагають убогому і розділяють страждання з хворими. Також учасники розглянули тему «Як розпочати соціальне служіння у парафії» та переглянули відео «Соціальне служіння УГКЦ». Особлива увага була звернена на створення парафіяльного Карітасу, а саме: функції, структура, завдання, етапи створення. Адже парафіяльний Карітас, який дбає про людей на своєму терені, має знати всі проблеми й потреби місцевої громади.У практичній частині відбулася робота учасників у малих групах щодо виявлення та аналізу проблем і потреб у громаді, що є однією з головних функцій парафіяльного Карітасу, та визначення основного напрямку діяльності.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *