НЕДІЛЬНА ШКОЛА ДЛЯ ПІДЛІТКІВ

При парафії Св. Верх.Ап. Петра і Павла в Нововолинську почала діяти недільна школа для підлітків. Парох храму на одній з недільних служб представив парафіянам нову катехитку п. Вікторію Скриннікову, яка є координатором проектів по роботі з дітьми та молоддю в Карітас Волинь. Пані Вікторія розповіла присутнім про програму для підлітків «Тіло – храм Святого Духа. Статеве виховання для дітей 12-13 років» та її важливість у християнському вихованні підлітків. Програма подає правдиву інформацію про сутність людини: чоловіка і жінки, які створені на образ і подобу Божу; про подружжя як Таїнство; про суть та завдання статевості згідно з Божим планом; про подружнє значення тіла та стосунки у сім’ї; про любов та дружбу; про плідність людини, зачаття нового життя, його розвиток та народження; про шкідливість наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління; вчить давати моральну оцінку вчинкам, бути відповідальними та взаємоввічливими. У процесі викладу матеріалу особлива увага приділяється духовному аспекту статевого виховання, враховуються традиції українського родинного виховання.

   Протягом місяця вже відбулося 3 заняття з групою підлітків, у кількості 12 осіб. Учасники познайомилися між собою, дізналися про основні теми програми. На перших двох заняттях обговорювались теми сім’ї, як спільноти любові. Підліткам наголошувалось, що сім’ю творить кожен її член і від кожного залежить, якою буде родина. Всі покликані до будування спільноти у любові, де панує спільність духа, серця і думок, і де кожен знаходить затишок.

    На третьому занятті говорили про важливість спільної молитви. Адже молитва – це запорука розвитку духовного життя як батьків, так і дітей. Спільна молитва допомагає знайти порозуміння, сприяє вирішенню проблем, надихає до покаяння, прощення та жертовної любові. Під час зустрічей використовуються інтерактивні методи навчання.

Підліткам  часто бракує знань у сфері статевості та розуміння тих змін, що відбуваються в молодому організмі, а це призводить до необдуманих кроків та помилок. Маємо надію, що пройшовши цей курс, підлітки  сприймуть сім’ю, як першу спільноту любові, як школу життя та дозрівання, усвідомлять власну інтимність та будуть відповідальні за вибір друзів, навчаться виявляти вдячність Богові, батькам та ближнім за всі дари.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *