ВСЕЦЕРКОВНА АКЦІЯ «НАГОДУЙ БІДНОГО» У НОВОВОЛИНСЬКУ

З жовтня 2020 року в УГКЦ стартувала безстрокова всецерковна акція «Нагодуй бідного».

          Провести цю благодійну ініціативу закликав Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Головний день акції – 15 листопада, припадає на День бідного, який встановив Папа Франциск, проте акція триватиме впродовж наступних місяців. «Йдеться не про одноразову справу, а активізацію такого типу соціального служіння в наших парафіях загалом. Тобто збірки проводитимуться постійно і безстроково. Бо правдоподібно, питання харчування, забезпечення базових потреб наших людей буде одним із великих соціальних викликів цієї зими і наступної весни», – зауважив Блаженніший Святослав.

          Цей рік є надзвичайно важким для бідних та уразливих верств населення: окрім проблем, які спричинила пандемія – закриття ресторанів, які раніше жертвували їжу для бідних, повернення на батьківщину емігрантів, що втратили роботу за кордоном, – додаються ще й інші: зростання кількості внутрішніх переселенців, а також несприятливі кліматичні умови, такі як посуха на сході України, та паводки на заході. В цих обставинах обов’язком кожної парафіяльної спільноти є підтримати нужденних у будь-який можливий спосіб.

          Парафія Святих Верховних апостолів Петра і Павла УГКЦ м. Нововолинськ також долучилася до цієї всецерковної акції. Парафіяни принесли в Куток милосердя, який створено у храмі у 2015 році,  продукти харчування тривалого зберігання – крупи, макарони, олію, цукор, консерви, дехто пожертвував кошти для придбання харчів. З усіх цих пожертв було сформовано продуктові набори, які передали нужденним.

          Благодійна ініціатива «Нагодуй бідного» у Нововолинську триває, збір продуктів продовжується, аби надати допомогу тим, хто перебуває у життєвій скруті, на різдвяні свята. Кожен бажаючий може взяти участь у будь який зручний для нього спосіб.

          Щиро дякуємо кожній добрій людині за співучасть у наших спільних справах милосердя!

          Нехай Господь винагородить вас сторицею за відкрите на добро серце!

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *