ВСЕЦЕРКОВНА АКЦІЯ «НАГОДУЙ БІДНОГО» У РІВНОМУ

Про те, що в Українській Греко-Католицькій Церкві матиме місце благодійна акція «Нагодуй бідного» Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, розповів ще на початку жовтня під час Форуму соціального служіння.  Акцію «Нагодуй бідного» провели і надалі проводять у багатьох місцях України і світу.

          Волонтери парафії Святого Миколая Чудотворця УГКЦ м. Рівне приєдналася до цієї ініціативи, організувавши збір коштів для придбання необхідних продуктів. «Заклик нагодувати бідного, якщо дивитися глибше, означає не тільки допомогти справитися людині з матеріальними, побутовими, щоденними проблемами, а й зауважити потребу людини у спілкуванні, у родинних, братерських, християнських відносинах», — розповів парох храму отець Євген Остапенко. Загалом серед парафіян було зібрано трохи більше 5 тисяч гривень, на які закуплено харчі і сформовано 16 продуктових наборів. Крім цього, небайдужі люди пожертвували необхідні речі для потребуючої багатодітної сім’ї – дитячий одяг і взуття, домашній текстиль, продукти, шкільне приладдя, солодощі і фрукти для дітей. Мама з цієї родини через інвалідність має обмежені фізичні можливості, збирає макулатуру, щоб купити хоча б хліба. Без допомоги милосердних людей їм важко вижити. 

          Також в межах цієї акції було сформовано 17 продуктових наборів як подарунків до свята Миколая для літніх парафіян храму, більшість з яких знаходяться в постійній ізоляціі весь карантин. Дехто з них, за станом здоров`я, через вік, не можуть прийти до церкви та покинути свої «чотири стіни». «Багато років вкладали всі свої можливості та сили у розвиток парафії. Ми, як добрі діти, маємо пам`ятати це. Вони потребують не лишень матеріальної допомоги, вони потребують уваги та тепла», – зауважив отець Євген.

           Як зазначили рівненські організатори акції «Нагодуй бідного», проведена не для формальності, це ініціатива, до якої усіх закликала Церква і завдяки якій допомогу отримали ті, які найбільше її чекали.

           Парафія Святого Миколая Чудотворця дякує усім, хто допоміг і далі допомагає потребуючим за довіру, жертовність, за спільні чудові справи милосердя.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *