СПРИЯННЯ ПРОВЕДЕННЯ БЕЗПЕЧНИХ БОГОСЛУЖІНЬ В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ COVID-19 У КОВЕЛЬСЬКИХ ПАРАФІЯХ УГКЦ

          В межах і за підтримки всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» ВОБФ «Карітас-Волинь» реалізував проєкт «Заходи щодо проведення безпечних богослужінь в умовах пандемії  COVID-19», мета якого – забезпечити безпечне проведення богослужінь на чотирьох парафіях Луцького екзархату УГКЦ в умовах пандемії коронавірусної хвороби шляхом надання антисептиків і засобів індивідуального захисту.

          Одними з таких є парафія Блаженного Василія Величковського УГКЦ і парафія Блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ м. Ковель. Нещодавно під час зустрічі у ковельському монастирі ЧНІ відбулася зустріч з активізації соціального служіння, під час якої священникам обох парафій були передані антисептики для рук, медичні маски і захисні рукавички. Це дозволить проводити богослужіння в безпечних умовах – захист як для священникам цих парафій, так і для людей, які відвідують храми. Також дані засоби індивідуального захисту будуть надані потребуючим, які не мать можливості придбати захисну маску або рукавиці.

          Від початку карантину в Україні Українська Греко-Католицька Церква вживає необхідних заходів щодо безпечного проведення богослужінь, інших релігійних заходів та своєї соціальної діяльності. Більшість парафій організували онлайн-трансляції  Літургій, дозволена присутність вірних у храмі із захисною маскою, дотриманням соціальної дистанції, використання антисептиків.

          В теперішній час кожен свідомий християнин знає, що таких вимог необхідно дотримуватися постійно у нашому повсякденному житті, аби запобігти інфікуванню COVID-19 і поширенню коронавірусної хвороби.

          Щиросердечно дякуємо МБФ «КАрітас України» та Відділу соціального служіння УГКЦ за можливість реалізації ініціативи із закупівлі засобів індивідуального захисту для парафій Луцького екзархату УГКЦ.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *