о. Володимир Кметь

Директор БФ "Карітас-Волинь"

Широке застосування в Україні практики делегування благодійним фондам деяких соціальних функцій. Це дозволить налагодити соціальний діалог між державою та благодійними структурами, спільно вирішувати серйозні соціальні проблеми. А також економно і ефективно використовувати кошти державного бюджету, призначені для соціальної сфери. Благодійні фонди здатні виробляти і апробувати сценарії вирішення гострих соціальних проблем. Державі ж залишається переймати цей досвід, заздалегідь будучи впевненим у його ефективності»

Email: ugcc@ukr.net
Розташування: Волинська область

о. Кметь Володимир. Народився і виріс у Львові.

Після закінчення школи вступив до Івано-Франківської Теологічної академії на факультет богослов’я та релігієзнавства.

Другу юридичну вищу освіту здобув у 2013 р. в Івано-Франківському університеті права імені Короля Данила Галицького.

У студентські роки був волонтером Мальтійскої служби допомоги м. Івано-Франківськ. Займався активною діяльністю у допомозі дітям–сиротам, дітям з малозабезпечених сімей, наркозалежним людям. Був членом молодіжної християнської організації «Українська молодь – Христові».

Після закінчення навчання та отримання священичих свячень поєднував душпастирство на парафіях Сокальсько – Жовківської Єпархії УГКЦ (Броди, Жовква, Павлів) та капеланство у Львівській обласній клінічній лікарні Львівської національної медичної академії ім. Данила Галицького. Одружений, батько 3 – х дітей. Починаючи з 2002 р. коли щойно приїхав до м. Нововолинська як адміністратор та парох парафії св. верх. апп. Петра і Павла УГКЦ побачив низку питань, які вимагали негайного вирішення –  неблагополучні сім’ї та діти, нарко – та алкоголезалежні, діти та молодь з функціональними обмеженнями.  За якийсь час потрібно було займатися парафією УГКЦ Стрітення Господнього в смт. Іваничах та парафією Всіх святих українського народу УГКЦ в смт. Жовтневе.

Від 2009 р. по нині як декан (протопресвітер) Володимирського деканату Луцького екзархату УГКЦ займаюся організацією і проведенням всеукраїнських та міжнародних паломницьких поїздок у Луцькому Екзархаті УГКЦ. Впродовж цього часу є ініціатором та керівником будівництва трьох храмів.

Позаяк у м. Нововолинську окрім пастирського служіння з 2009 р. працюю як директор Волинського обласного благодійного фонду «Карітас-Волинь», який входить у загальну мережу Міжнародної благодійної організації «Карітас України», весь час стикаюся із щоденними турботами громадян. Діяльність фонду спрямована на допомогу неблагополучним сім’ям та дітям, допомогу залежним, допомогу дітям та молоді з функціональними обмеженнями, допомогу людям у кризових ситуаціях, допомогу учасникам АТО та членам їх родин, допомогу вимушено переселеним особам зі Сходу України та Криму. Також діяльність «Карітас-Волинь»  пов’язана з процесами міграції, організацією оздоровчих заходів спрямованих на попередження розповсюдження соціально-небезпечних хвороб: ВІЛ/СНІД, ТБ (туберкульоз), проведення первинної профілактики цих захворювань.