ЗВІТ ЗА 2014

У 2014 році ВОБФ «Карітас Волинь» реалізував 14 проектів на загальну суму 1 741 010, 75 грн.
1. Проект «Створення відділу надзвичайних ситуацій» реалізований на суму 809 139, 61 грн з метою надання допомоги вимушено переселеним особам з Криму та Сходу України:
– проживання 310 осіб – 218 881, 51 грн;
– придбання продуктів харчування для 635 осіб – 232 497, 53 грн;
– придбання гігієнічних наборів для 635 осіб – 31 706, 45 грн;
– оплата ліків та медичних послуг для 30 осіб – 67 683, 95 грн.
Решта коштів були спрямовані на зарплату, адміністративні витрати та витрати, пов’язані з придбанням ПММ та зв’язок.

2. Проект «Надання допомоги в проживанні і підготовці до зими для переселенців з регіонів України, де проходить збройний конфлікт», фінансований «Карітас Польща» на загальну суму 23 894, 61 грн. Централізовано 150 особам було перераховано на карткові рахунки кошти для оплати послуг проживання по 495, 77 грн. на особу.

3. Проект «Психологічна та соціальна допомога особам , які постраждали під час революційних подій в Україні», фінансований «Карітас Чехія» на суму 213 631, 76 грн, з яких було придбане медичне обладнання на загальну суму 158 866, 69 грн, з якого медична апаратура на суму 146 780, 00 грн. була передана Нововолинській центральній міській лікарні для надання допомоги постраждалим. Решта коштів, відповідно до бюджету проекту, були направлені на оплату праці персоналу, транспортні витрати і витрати, пов’язані із діяльністю офісу.

4. Проект «Медико – соціальна та матеріальна допомога постраждалим під час масових протестів в Україні» на суму 50 000 грн., за які було придбано побутову техніку для учасників (7 чоловік) у протестах на Майдані на суму понад 37 000 грн., оплачено обстеження постраждалого у медичному центрі «Святої Параскеви» на суму 990 грн, придбано медикаменти.

5. Проект «Право на гідне життя. Впровадження системи виїзної паліативної допомоги для невиліковно хворих мешканців м. Нововолинська», фінансований МФ «Відродження» на суму 39 400 грн. для оплати послуг лікаря- терапевта, медичної сестри, соціального працівника та керівника проекту.

6. Для реалізації проекту «Відповідь на кризу переселенців в Західній Україні – підготовка до зими» було виділено 70 452, 07 грн. Проект почав свою діяльність з середини листопада 2014 року та спрямований, як продовження проекту «Створення відділу надзвичайних ситуацій» з метою допомоги постраждалим у воєнному конфлікті на Сході України у придбанні продуктів, одягу та оплаті за проживання.

7. Проект «Остання спроба» – 10 000 грн. збір добровільних пожертв на Українській Біржі Благодійності для придбання необхідних медикаментів для важко хворого мешканця Нововолинська.

8. Проект «Допомога для переселенців зі Східної України та Криму», фінансованого на суму 25 111, 96 грн. Кошти були направлені для оплати витрат, пов’язаних із винаймом житла вимушено переселених осіб (4 оплати для 100 осіб).

9. Проект «Дитячі центри в Бориславі та Нововолинську», спрямований на роботу з дітьми з потребуючих, кризових, малозабезпечених. Багатодітних родин. Проект передбачає організацію дитячого дозвілля, проведення навчальних. Пізнавальних, творчих заходів, допомогу батькам з питань виховання дітей. Для реалізації проекту було використано 259 189,50 грн., з них для проведення заходів й забезпечення діяльності гуртків було направлено 15 164, 32 грн., для проведення літніх таборів – 15 087, 40 грн.

10. Проект «Організація діяльності Центру «Довіра» для жертв тоталітарних режимів», фінансований ВБО «Турбота про літніх» на суму 89 407, 64 грн.

11. Організація та проведення літніх християнських таборів за фінансової підтримки організації РЕНОВАБІС (Німеччина) на суму 76 101, 76 грн.

12. Проект «Психологічний супровід постраждалих від масових протестів на Майдані». Для роботи психологів було направлено 22 835, 00 грн.

13. Проект «Медико – соціальна та матеріальна підтримка постраждалих та членів їх родин в період революційних подій в Україні». Для роботи психологів було направлено 1 530, 00 грн.

14. На виконання проекту «Зима 2014» було направлено 37 700, 45 грн. за які було придбано продукти для роботи мобільних пунктів обігріву та громадської їдальні.

15. У 2014 році були проведені такі благодійні акції:

– «Великодній кошик» 96 продуктових наборів
– «Святий Миколай іде до дітей» – підготовка адресних подарунків для вихованців Іваничівської школи-інтернату (80 дітей), Рожищенської школи-інтернату (71 дитина), Головненської школи-інтернату (120 дітей), дітей із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах (малозабезпечених, кризових, багатодітних, неповних, неблагополучних), які перебувають під опікою ВОБФ «Карітас-Волинь» (50 дітей), дітей вимушених переселенців (28 дітей). Загальна кількість дітей, охоплених акцією – 349.