ЯК ВЕСТИ СПОСТЕРЕЖЕННЯ ЗА ПОТРЕБАМИ ЛЮДЕЙ ВЧИЛИСЯ У КОВЕЛЬСЬКІЙ ПАРАФІЇ ВАСИЛІЯ ВЕЛИЧКОВСЬКОГО УГКЦ

          Спостереження за потребами людей в тому сенсі, в якому ним займається Карітас, можна описати як інструмент місцевої Церкви, за допомогою якого християнська спільнота систематично визначає, хто на цій території потребує допомоги, живе в бідності й на маргінесах суспільства, та відстежує динаміку ситуації через слухання й зацікавлення громадською думкою. Церковна спільнота в такий спосіб може створити мережу, до якої увійдуть різноманітні соціальні служби, які працюють на її теренах.

          Саме такій темі була присвячена чергова навчальна зустріч з активізації соціального служіння у парафії Блаженного Василія Величковського УГКЦ м. Ковель. Потребуючі родини з малолітніми дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, є однією з найпоширеніших категорій осіб у кризі у кожній громаді. Дуже часто з різних причин діти з таких сімей виховуються в інтернатних закладах. Обов’язком кожної парафії, у якій здійснюється соціальне служіння – є знати ці причини, щоб допомогти і підтримати родину, запобігти потраплянню дітей в інтернати.

          Як вивчити проблеми потребуючої родини дізнавався отець Іван Дутка під час спільного візиту у  сім’ї з міста Ковель і сіл Ковельського району, надавши їм підтримку у вигляді побутової техніки, меблів, постілі, рушників, посуду (допомога Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ»). Священники спілкувалися з мамами, батьками, бабусями, які виховують дітей, почули про найголовніші проблеми. Однією з таких, за словами потребуючих, є відсутність коштів на придбання основних продуктів харчування, одягу, взуття, оплату комунальних послуг, лікування.

           Після відвідин отець Іван підсумував, що парафіяльна спільнота може допомагати таким родинам продуктами харчування, одягом, взуттям, грошовими збірками на придбання медикаментів або інших речей першої необхідності. Підтримкою також можуть проведення різних доброчинних акцій та ініціатив, співпраця з місцевою службою у справах дітей і сімей, з благодійними фондами.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *