У ЛЮБОМЛІ ВІДБУЛАСЯ ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ З РОЗВИТКУ ПАРАФІЯЛЬНОГО СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ

Тема, якій був присвячений захід – виявлення і аналіз потреб у громаді. Після спільної молитви у парафії Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Любомль отець Володимир Кметь представив присутнім основні аспекти цієї теми. Знати конкретні потреби й помічати негаразди на своїй території  – важливе завдання парафіяльного Карітасу або ініціативної групи з активізації соціального служіння.

          Відповідно до рекомендацій навчального посібника «Любов’ю служіть один одному» учасники зустрічі дізналися які інструменти парафіяльний Карітас може використовувати, щоб зрозуміти ситуацію з потребами людей в межах своєї території? Ними виявилися:

  • Інформація від парафіяльних священиків
  • Дані від інших служителів парафії (катехитів, аніматорів)
  • Дослідження місцевої громади
  • Відвідини сімей.

          Також присутні ознайомилися які існують форми потреб на території парафії, а це: старість та самотність, неповносправність, хвороби, проблеми з умовами проживання, безробіття та проблеми з роботою, освітні проблеми, сімейні проблеми, злидні, борги, узалежнення (наркотики, алкоголь).

          На практиці було використано один з інструментів – відвідини деяких вразливих сімей Любомльському районі, які здійснили отець Володимир Кметь і отець Володимир Улян. Діти з цих родин повернулися з інтернатних закладів на початку карантину. Священники розмовляли з батьками, намагалися вияснити, що саме спонукало їх віддати дітей в інтернат, якої допомоги вони потребують, з якими труднощами зіштовхнулися, чи мають підтримку з боку держави та інших організацій. У кожної сім’ї одна спільна проблема – це відсутність коштів на утримання дітей, також серед інших причин – хвороби дітей, неспроможність налагодити родинний побут і виховання. В усі відвідані родини була передана гуманітарна допомога від Дитячого фонду ООН «ЮНІСЕФ»  у вигляді меблів, домашнього текстилю, побутової техніки.

          Наприкінці зустрічі отець Володимир Улян зробив висновки, що дуже важливою є будь-яка можлива підтримка таких родин з дітьми. Парафіяльна спільнота може допомагати їм, надаючи продукти харчування, одяг, взуття, засоби гігієни, проводячи грошові збірки для придбання чогось вкрай необхідного

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *