| | |

ПЕРША ЗУСТРІЧ З УЧАСНИКАМИ ПРОЕКТУ «ЗБЕРЕЖЕННЯ БІОРІЗНОМАНІТТЯ: ЗНАТИ І ДІЯТИ. ПРОГРАМА НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ»

В Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь відбулася перша зустріч з учасниками проекту «Збереження біорізноманіття: знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків», за фінансової підтримки Посольства Фінляндії в Україні та організаційного сприяння Карітас Чернівці.

8 учнів старших класів із різних шкіл міста Нововолинська впродовж чотирьох місяців будуть поглиблювати свої екологічні знання, формувати сучасний екологічний світогляд щодо важливості збереження біорізноманіття, розвивати екологічний стиль мислення та підвищувати рівень екологічної культури.

Координатор проекту в м.Нововолинську Вікторія Скриннікова представила підліткам програму, яка запланована на 15 занять і складатиметься з теорії та практики, а саме: з дослідницьких та творчих робіт, екскурсій та еко-подорожей. Тематика програми буде містити два розділи: актуальність збереження біорізноманіття та загрози біорізноманіттю.

Соціальний педагог #ТетянаГалицька представила учасникам презентацію «Актуальність збереження біорізноманіття». Після її завершення учні отримали перше практичне завдання: «Знайомство із системою відеоспостереження за тваринами WildLife». Мета якого: навчитися вести спостереження за дикими тваринами у природному середовищі та документувати результати досліджень.

У світі спостерігається деградація екосистем та зниження рівня біорізноманіття, тому кожен з нас може вплинути на ситуацію, адже всі ми приймаємо рішення, якими незначними вони б нам не здавалися.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *