|

1 ГРУДНЯ 2020 – ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ДОБРИХ СПРАВ

Карітас Волинь надав допомогу 32 сім’ям, в яких проживає 91 дитина, щоб запобігти ризику потрапляння дітей в інтернатні заклади. Родини проживають в м. Нововолинську, сел. Благодатному та Іваничівському р-ні. Гуманітарна допомога визначена була відповідно до їх індивідуальних потреб (меблі, домашній текстиль, побутова техніка та інші товари домашнього вжитку). Сума допомоги склала 140 тис. гривень.
Впродовж серпня-грудня 2020 року відбувалася реалізація проєкту «Оцінка та реагування на виклики у сфері захисту прав дітей під час пандемії COVID-19», який впроваджується Міністерством соціальної політики спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та ГС „Українська Мережа за права дитини” у Волинській, Дніпропетровській, Миколаївській, Полтавській та Харківській областях. У Волинській області партнером проекту став Волинський обласний благодійний фонд «Карітас Волинь».
По Волині здійснено моніторинг безпеки та потенціалу 272 сімей, куди повернулись 577 дітей з інтернатних закладів на час епідемії. 26 мультидисциплінарних команд фахівців склали 325 актів оцінки потреб вразливих сімей, з метою здійснення соціальної роботи з ними (надання соціальних послуг чи взяття під соціальний супровід).
Фахівцями Карітас Волинь, в особі регіонального координатора Скриннікової Вікторії, соціального педагога Галицької Тетяни та психолога Федорович Наталії була надана всебічна соціальна підтримка вразливим сім’ям з дітьми в надзвичайних ситуаціях.
50 сімей, в них 158 дітей, які повернулися з інтернатних закладів та залишились вдома і навчаються в закладах освіти по місцю проживання, впродовж грудня отримають гуманітарну допомогу.
Всього в рамках проєкту допомогу отримають 89 сімей, в яких проживає 283 дитини, на загальну суму близько пів мільйона гривень.
Добро має звучати голосно, про нього потрібно заявляти.
Тільки так ми змінимо світ.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *