АКТИВНОСТІ ДЛЯ ДІТЕЙ У ХАБІ “СИЛА ДОБРА”

У соціальному хабі «Сила добра» щодня проводять творчі майстерні для дітей із вимушено переміщених сімей. Зараз у нас є 3 різновікові групи, 30 дітей. Супроводжують творчий процес експертка з організації заходів Наталія Купровська та волонтерка Тетяна Процик. Під час занять діти навчаються, розвиваються, спілкуються з однолітками, беруть участь у різних розвагах.

Юним учасникам хабу дуже подобаються заняття із творчої майстерності, бо на них навчаються майструвати різні поробки та малювати, використовуючи різноманітні техніки образотворчого мистецтва.

Велику роль у соціальній адаптації дітей відіграє казка. На заняттях із казкотерапії дітлахи навчаються аналізувати вчинки героїв, робити підсумки прочитаного й висловлювати власну думку.

Одним із найулюбленіших занять дітлахів є кулінарні майстер-класи. Під час таких зустрічей кожна дитина може спробувати себе в кулінарії й обов’язково скуштувати смаколики. Доброзичлива атмосфера створює безпечний та дружній простір для дітей, і це сприяє швидшій соціальній інтеграції дітей із внутрішньо переміщених сімей у місцеву громаду.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди сидять та люди стоять

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *