Комплексна соціально-психологічна допомога – один із основних напрямків діяльності соціального хабу «Сила добра». Завдяки отриманим знанням вимушено переміщені особи стають більш стійкими до подолання життєвих труднощів.

У хабі нещодавно відбулася психологічна рольова гра «Шість капелюхів». Ведуча гри – Олена Качорок – психологиня, яка працює з дорослими.

Сенс гри полягає в тому, щоб розглянути одну і ту ж проблемну ситуацію з шести незалежних одна від одної точок зору. Сам прийом запропонував британський письменник, психолог та спеціаліст із творчого мислення Едвард де Боно у 1985 році. Метод дає сформувати найповніше уявлення про предмет дискусії та на логічному й емоційному рівнях оцінити його переваги та недоліки.

Вирішуючи практичні завдання, учасники приміряли 6 різнокольорових капелюхів – незалежних типів мислення – і з легкістю долали 3 головні проблеми: зайві емоції, розгубленість, непослідовність.

Під час рефлексії за чашкою гарячого чаю в учасники тренінгу запропонували креативні ідеї щодо подолання труднощів сьогодення. Такі заходи об’єднують зусилля та можливості учасників проєкту на нові ідеї та втілення їх в життя.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

На зображенні може бути: 5 людей та люди стоять

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *