Днями працівники Карітас-Волинь узяли участь у підсумковій конференції, що відбулась у Чернівцях, у Національному Університеті ім. Ю. Федьковича, присвячена завершенню екопроєкту «Збереження біорізноманіття. Знати і діяти. Програма неформальної освіти для підлітків». Карітас-Волинь та ще чотири Карітаси реалізовували пілотний проєкт із серпня 2021 р. до листопада 2022 р. Захід провели, щоб представити результати проєкту та поширити програми серед закладів освіти.

До екопроєкту в Карітас-Волинь долучилися 33 підлітки з Нововолинська, Чернігова, Харкова, Києва. Діти поглиблювали екологічні знання на теоретичних годинах та здобували практичні навички з формування екологічної культури. Ми провели 45 занять та 42 практичні роботи, які проходили в Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь. Організували три виїзні ековікенди: в Карпатах, біля річки Західний Буг та на озері Світязь. Підлітки знайомились із місцевим біорізноманіттям, готували та захищали свої мініпроєкти.

Під час проєкту підлітки зрозуміли важливість збереження біорізноманіття, які загрози існують на шляху його збереження, чому важливі бджоли та інші запилювачі, чому не можна палити суху рослинність та багато інших.

В одному з багатьох відгуків, які отримали організатори проєкту, 14-річна Катерина з Чернігова зазначила: «Зараз вкрай важливо досліджувати й розвивати тему екології. Впевнена, разом ми можемо змінити все! Я щиро вдячна всім педагогам, організаторам, спонсорам цього чудового проєкту! Ви робите надзвичайно важливу справу! Ви не просто робите майбутнє України кращим, а навчаєте любити її екологічно! Дякую сердечно за вашу працю!»

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *