Напередодні свята Водохреща або Богоявлення у Нововолинському історичному музеї відбувся майстер-клас із оздоблення посуду для освячення води. Батьки, діти та підлітки інтеграційного хабу «Сила добра» Карітас-Волинь мали нагоду поглибити знання про українські звичаї, обряди, традиції Різдвяних свят. Ведуча заходу, директорка музею Ірина Костюк цікаво розповіла про історичні факти та повір’я наших предків на теренах Поліссся, Львівщини, Чернігівщини та Полтавщини.

Під час творчої частини кожен з учасників мав чудову нагоду виявити особисте бачення в оздобленні посудини для освячення води. Це своєрідна арт-терапія: процес творення дозволяє зняти напругу та загалом покращити психоемоційний стан. Крім того, ця праця розвиває увагу, уяву та творчі здібності.

У відгуках батьки та діти зазначили: «Дякуємо за гарний захід», «Це було дуже цікаво!», «Як прекрасно провести час за майстер-класом!” Такі заходи виховують повагу до українських традицій наших предків, патріотизм, милосердя, почуття прекрасного.

Щиро дякуємо працівникам Нововолинського історичного музею за організацію заходу, широкий вибір творчих матеріалів для оздоблення та теплу й гостинну атмосферу.

Активності проходять за підтримки проєкту «Програма ЄС «Міцні регіони – Спеціальна програма підтримки України», яка співфінансується Європейським Союзом та Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та впроваджується компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *