СПАДОК: РОЗПОВІДІ ПРО ВИШИВКУ ВІД МАРІЇ ДОЛІНОВСЬКОЇ

Ми у Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь організували вечір-зустріч «Спадок. Історія українського національного одягу східних та центральних регіонів України» за участю Марії Доліновської – підприємиці, власниці приватної колекції старовинного українського одягу кінця XIX – початку ХХ століття «Русовичі».

Учасники заходу – вимушено переміщені люди, працівники фонду, запрошені гості – із цікавістю та глибокою повагою до традицій українського народу слухали розповідь пані Марії про особливості вишивки, крою та пошиття народного вбрання різних регіонів України. Дізналися, що в орнаментах зберігся глибокий сакральний зміст, завдяки чому українці використовували їх як обереги.

Пані Марія віддана ідеї збереження старовинних вишиванок, завдяки яким історія оживає. Учасники заходу дізналися багато цікавих фактів і про історію Волинського краю.

Гарним та витонченим доповненням вечора став виступ Дарини Коханюк (будинок культури, Благодатне). Українські народні та сучасні пісні наповнили наші серця любов’ю, теплом та гордістю за Україну. Ця зустріч дала нам зрозуміти, що потрібно підтримувати споконвічні українські традиції та одягати вишиванки! Висловлюємо щиру подяку Маріїї Доліновській за відкритість та прагнення поширювати народні традиції українців!

Активності проходять у межах проєкту «Діти та війна. Педагогічна та психосоціальна підтримка дітей та молоді, які постраждали від війни в Україні» за фінансової підтримки Карітас Німеччини.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *