|

АКТИВІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНЕ СЛУЖІННЯ УГКЦ ВІДВІДАЛА ПАРАФІЮ БЛАЖЕННОГО МИКОЛАЯ ЧАРНЕЦЬКОГО В КОВЕЛІ

21 квітня 2018 р.Б. команда Луцького екзархату УГКЦ з активізації Соціальне служіння УГКЦ відвідала парафію Церква блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ в Ковелі та провела зустріч в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Цією парафією опікуються отці-редемптористи Чину Найсвятішого Ізбавителя, місійну працю яких у Ковелі розпочав ще 80 років тому бл. Миколай Чарнецький. Участь у заході взяли ігумен отець Михайло Іваняк, ЧНІ та вірні, які здійснюють харитативну діяльність у парафії. Приємно відмітити, що тема соціального служіння небайдужа і дітям цієї парохії, що також прийшли на зустріч.
Захід розпочався із спільної молитви, опісля якої директор ВОБФ Карітас-Волинь та відповідальний за соціальне служіння в екзархаті отець Володимир Кметь розповів присутнім про мету і завдання програми, богословські основи соціального служіння УГКЦ та суть соціального служіння у парафії. Крім цього, учасники заходу переглянули та обговорили відеоматеріали «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ». Також отець Володимир представив посібник «Любов’ю служіть один одному» та розповів про діяльність благодійного фонду «Карітас-Волинь».
Варто зазначити, що Церква блаженного Миколая Чарнецького УГКЦ в Ковелі є осередком проведення заходів для людей з обмеженими фізичними можливостями (прощі та паломницькі поїздки, молитовні та святкові заходи тощо) у Луцькому екзархаті. Щоденно парафія годує гарячими обідами 5-6 осіб. У проведенні благодійних та молитовних заходів ковельські греко-католики налагодили співпрацю з іншими конфесіями міста. При парохії створені спільноти та братства, такі як «8 Блаженств», Братство Матері Божої Неустанної Помочі, молитовна група «Матері в молитві», проводиться благодійна акція «Шкільний портфелик», «Святий Миколай іде до дітей» та інші.
#UGCC_Social_ministry #Соціальне_служіння_УГКЦ

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *