|

ЧЕРГОВА ЗУСТРІЧ З ІНІЦІАТИВНОЮ ГРУПОЮ ПАРАФІЇ СВЯТОГО ІВАНА БОГОСЛОВА УГКЦ МІСТА РОЖИЩЕ

«Волонтерське служіння» – саме цій темі була присвячена чергова зустріч з ініціативною групою парафії Святого Івана Богослова УГКЦ міста Рожище та отцем О.Сергій Василів в рамках програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні».
Після спільної молитви учасники заходу приступили до розгляду важливого питання у соціальному служінні – розвиток волонтерського руху. Адже, волонтерство – це один із невід’ємних видів соціальної діяльності, а церковні братства і сестринства здавна були організованими формами волонтерського служіння у нашій Церкві. Під час зустрічі координатор програми у Луцькому екзархаті отець Володимир Кметь представив присутнім питання християнських волонтерів, а саме – богословське підгрунтя волонтерства, суть і цінності християнського волонтерства. Крім цього, отець Володимир нагадав про життя і діяльність таких знаних християнських волонтерів УГКЦ як блаженного отця Омеляна Ковча, блаженну сестру Йосафату Гордашевську, отця Кирила Селецького. Присутні разом із священиками навели приклади волонтерства із Святого Письма.
У практичній частині заходу розглядалося питання координації парафіяльного волонтерського служіння, адже для ефективної діяльності необхідно здійснювати професійний підхід. На прикладі своєї парафії учасники зустрічі працювали над плануванням роботи, розробляли інструкцію, тобто опис обов’язків та відповідальності волонтерів, пропонували методи залучення та заохочення до волонтерства. Далі присутні виконували та представляли завдання: «Де у нашій парафії можна знайти волонтерів?», «Запрошення/набір волонтерів» та «Інструкція для волонтерів».
На завершення було підведено підсумки та зроблено висновки, що волонтер – це особа, яка готова безкорисливо жертвувати свій час, знання, вміння для допомоги потребуючим.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *