|

ДЛЯ ВИХОВАНЦІВ ЦЕНТРУ ВІДБУЛОСЬ ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ «ВИБІР СПРАВИ ЖИТТЯ»

В Центрі для дітей та сімей «Карітас-Волинь» для вихованців центру відбулось заняття з елементами тренінгу «Вибір справи життя», з курсу «Фінансове виховання». Метою тренінгу було дати уявлення про алгоритм вибору професії на підставі тріади «хочу», «можу», «потрібно», виховати в дітей критичне ставлення до себе та повагу до представників різних професій та підвищити рівень мотивації до навчання.

Щоб дізнатись про те, як обрати професію свого життя, дітям було запропоновано кілька творчих вправ. Вправа «Алфавіт професій» вимагала від учасників швидко та влучно давати відповіді на запитання, на кшталт «Назви професію що починається на букву «А» і т.д.». Вправа проходила у форматі змагання, тому принесла учасникам багато позитивних емоцій. Вправа «Ланцюжок професій» розширила діапазон знань про те, як та чи інша професія може надавати спектр послуг.

Учасникам було цікаво прослухати інформаційне повідомлення про основні принципи вибору справи життя, що поєднує в собі «Хочу», «Можу», «Потрібно». Ведуча пояснила, що якщо вам щось вдається робити добре, краще, ніж іншим, якщо ви отримуєте від цього задоволення, швидше за все, ви знайдете для себе потрібну та актуальну професію, де ви зможете відбутися як спеціаліст, де ви зможете розкрити свої таланти та здібності. Також, об’єднавшись у творчі підгрупи, діти мозковим штурмом визначали професії які важливі тепер, а які можуть зникнути й проявили неабияку фантазію прогнозуючи професії, що можуть з’явитись у майбутньому. Наприкінці заняття учасники підсумували, що набір умінь, навичок та інтересів, які можна застосувати в різних професіях, ми називаємо справою життя.
Карітас Волинь Центр для дітей та сімей Фінансове виховання Вибір справи життя Розвиток дитини

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *