| |

ДОПОМОГА ДІТЯМ

За направленням Нововолинського ЦССДСМ, в Центр для дітей та сімей Карітас Волинь завітала ватага веселих дітлахів, в супроводі волонтерів. Ними виявились 4 дітей: Олександр, Павло, Давід та Аня, віком від 7 до 14 років, які повернулись під час карантину з інтернатного закладу. Згідно реформи системи інституційного догляду та виховання передбачена реінтеграція дітей з інтернатних закладів, перевага сімейних форм фиховання та надання комплексної допомоги тим дітям та сім’ям, які найбільше її потребують в умовах пандемії COVID-19. Основними підходами у впровадженні проєкту є дії та рішення в найкращих інтересах дитини. На сьогодні у Нововолинську та селищі Благодатному 3 родини обрали пріорітетом сімейну форму виховання.
Новий навчальний рік учні вже розпочали в одному із спеціалізованих навчальних закладів міста. Фахівці Центру радо зустріли гостей. Після теплого знайомства діти відкривали для себе цей чудовий простір дозвілля. Павло залюбки почав складати пазли, Давід вподобав машинки і роздумував над лего, а Анічка знайшла собі нову подругу, якою виявилася лялька Барбі з метеликом. Старший з братів Олександр зацікавився книжками, які йому запропонувала соц. працівник Олена Качорок. Його вибір впав на книжку «Як стати командиром?» Підліток тривалий час уважно розглядав малюнки та зосереджено читав захоплюючі історії.
Впродовж чаювання Саша розповів, що дуже любить готувати різні страви і що на такій гарній, облаштованій кухні теж зміг би приготувати щось смачненьке. А Аня, після того як отримала безліч подарунків, заявила, що дуже, дуже рада і тепер вона, як справжня дівчинка. Відкритість до спілкування, щирість й доброта дітлахів викликали позитивні емоції всіх дорослих. Незважаючи на певні труднощі в їхньому житті, ці дітки залишилися життєрадісними, дружніми та невгамовними. Тож побажаємо їм успіхів у навчанні, міцного здоров’я, здійснення мрій, відкривати себе і світ навколо та швидко адаптуватися в нових умовах. Наприкінці візиту всі діти отримали допомогу у вигляді вживаних речей одягу та взуття. Особливо сподобалися дітлахам портфелики з різними потрібними канцтоварами, іграшки, книжки, розмальовки та засоби гігієни.
Віримо, що об’єднавши зусилля державних соціальних служб та НГО ми зможемо забезпечити попередження повернення дітей до закладів інституційного догляду та виховання.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *