ДРУГИЙ ЕТАП ОБЛАСНОГО КОНКУРСУ ПРОГРАМ

2 квітня в Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА відбувся відкритий захист проектів – другий етап обласного конкурсу програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, стосовно дітей і молоді на виконання обласної цільової соціальної програми «Молодь Волині» на 2016 – 2020 роки.
ВОБФ Карітас-Волинь подав на цей конкурс три проекти: «Я – дитина і я знаю свої права», «Поширення серед підлітків моделей мирного вирішення конфліктів шляхом проведення тренінгів по технології «Сила добра»» та «Від доброї мрії до доброї дії», які на відкритому захисті представили наші працівники Вікторія Скриннікова і Тетяна Чмух.

Загалом у другому етапі конкурсу брали участь 12 громадських організацій Волині, які захищали 15 проектів. Оцінювала роботи обласна конкурсна комісія у складі представників Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА, голів ГО та Луцького національного технічного університету.

Перед початком заходу голова комісії п. Олександр Ткачук пояснив присутнім умови і порядок проведення відкритого захисту, відмітивши, що усі конкурсні заявки є цікавими, змістовними і професійно підготовленими у порівнянні з минулорічними. Кожна організація представила свій проект, відповіла на запитання членів комісії, взяла до уваги пропозиції і зауваження.
За результатами засідання конкурсна комісія вирішила підтримати 9 конкурсних пропозицій, серед яких наш проект “Від доброї мрії до доброї дії”. Мета проекту – популяризувати ідеї волонтерства та вирішити проблему недостатньої теоретичної і практичної підготовки волонтерів серед учнівської та студентської молоді Нововолинська шляхом впровадження навчання для волонтерів.