|

ДРУКОВАНЕ ВИДАННЯ ЗБІРКИ ДОКУМЕНТАЛЬНОЇ ПРОЗИ “БУТИ ЛЮДИНОЮ”

Зовсім нещодавно до центру Довіра людей похилого віку Карітас-Волинь потрапило друковане видання збірки документальної прози “Бути людиною”. До слова, дана книга стала результатом міжнародного конкурсу документального оповідання, оголошеного рік тому програмою підтримки жертв нацизму Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє».
Мета книги – зробити відомими якомога більше історій порятунку та імен рятівників, зберегти взірці їхньої людяності та гуманності в історичній пам’яті нації. В книжці зібрали історії людей доби зневіри, жорстокості та душевного розпачу, з акцентом на тих, які не втратили людського обличчя.

Тепер щотижневі зустрічі у центрі «Довіра» у місті Нововолинськ та смт. Благодатне, які відбуваються в рамках проекту «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» для жертв націонал-соціалізму» завдяки підтримці EVZ Foundation розпочинаються з одного оповідання, обговорення та спогадів, які виринають у кожного учасника проекту, адже у всіх є своя історія, своє переживання воєнних часів.

Виринають спогади….
Учасниця проекту Мороз Розалія Валеріївна, народжена на початку Другої світової війни, поділилася уривками дитячої пам’яті про страшні воєнні часи. У 1943 році вона трирічною дитиною разом з батьками потрапляє до Німеччини на службу до бауера (німецькою – фермер). Зранку до пізнього вечора, коли батьки працювали, дитина перебувала сама в кімнатці, плакала та боялася, що її покинули. Пригадує злу та неприємну німку господиню, яка нервувалася від дитячого плачу та навпаки доброго німця, який не давав нікому ображати дівчинку, але в той же час був дуже скупим і зовсім не виділяв батькам харчів на дитину.
Нам, молодшому поколінню завжди цікаво слухати, дивуватися витримці, силі волі та мужності цих людей, жертв націонал-соціалізму. Тішимося, що маємо змогу організовувати цікаве дозвілля для людей літнього віку долати їх соціальну ізольованість.
#EVZDialog #ЦентрДовіра #Місце_зустрічі_діалог
#Бути_людиною

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *