|

ДИТЯЧЕ СВЯТО У СЕЛИЩІ БЛАГОДАТНЕ

У Міжнародний день захисту дітей у селищі Благодатне відбулося радісне і яскраве свято, на якому ВОБФ «Карітас-Волинь»  представив свою дитячу платформу. 
Наші працівники та волонтери дуже постаралися, аби викликати у діток та їхніх батьків гарний настрій та позитивні емоції. Директор «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь привітав усіх присутніх, а особливо діток, наголосивши на тому, що кожна дитина – це безцінний Божий дар і повинна постійно відчувати любов і тепло. 
Програма дитячої платформи включала в себе цікаві заходи та різноманітні за спрямуванням активності: п’ять майстерок, на яких учасники виготовляли подарункові коробочки – бонбоньєрки, літній браслет, сумочку «Сонечко», паперові квіти і обов’язково – листівку для тата, адже у третю неділю червня усі ми будемо відзначати День батька.

Окрім творчих занять, відвідувачі нашої платформи мали можливість відчути себе трошки науковцями на інтерактивах з медицини та хімії. Захопливі досліди на основі хімічних властивостей речовин продемонструвала і пояснила дітям зміст реакцій з наукової точки зору Ірина Чмух. Учасники були у захваті – без складних формул і рівнянь вони дізналися багато нового і цікавого.

На медичному інтерактиві, який провела Тетяна Чмух, діти почули про основи медицини, про значення професії медичного працівника, познайомилися з окремими виробами медичного призначення та інструментами, дізналися про важливість дотримання правил особистої гігієни та безпеки життєдіяльності, як профілактики деяких захворювань, розглядали та обговорювали рентгенівські знімки. Крім цього, учасники вчилися накладати пов’язки, лейкопластир, вимірювати пульс і насиченість крові киснем за допомогою медичного прилада – пульсоксиметра, а самі сміливі справжніми інструментами накладали хірургічні шви.

Наймолодші дітки бавилися в ігровому просторі й розфарбовували предметні малюнки, а любителям змагань були запропоновані конкурси та естафети. Відмінною розвагою свята стала безпрограшна лотерея. Для згадки про свято діяла оригінальна фотозона з повітряною кулею. 
Також під час заходів проводилася благодійна акція «День народження» зі збору пожертв для відзначення днів народження діток селища, які позбавлені батьківського піклування.

Сердечно дякуємо отцю Володимиру Кметю, працівникам і волонтерам Тетяні Чмух, Oлені Приходько, Ірині Чмухх і Віті Сєргєєвій за відмінну організацію заходів. Особливу подяку складаємо нашим дорогим і талановитим волонтерам – ученицям загальноосвітньої школи №8: Богдані Тарасенко, Інні Величко та Альоні Хвещук! Дівчатка – ви прекрасні розумнички! 
Дивлячись на радісні обличчя дітей, слухаючи їхні відгуки, можна з впевненістю зробити висновок, що свято вдалося!

#день_захисту_дітей #Благодатне #карітас_дітям #дитяча_платформа

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *