| |

ІВАНИЧІВСЬКА ПАРАФІЯ РОЗПОЧИНАЄ РЕАЛІЗАЦІЮ СОЦІАЛЬНОГО ПРОЄКТУ

Парафія Стрітення Господнього взяла участь у конкурсі проєктів від всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Проєкт «Деревообробна міні-майстерня у селищі Іваничі» отримав фінансову підтримку для реалізації За грантові кошти ВОБФ «Карітас-Волинь» закупив необхідне столярське обладнання, яке отець Володимир Кметь передав, відвідавши парафію.

          Під час зустрічі отець Ігор Якимяк розповів, що парафію спонукало до розробки проєкту питання сирітства в селищі Іваничі. Для того щоб покращити умови життя потребуючих дітей, небайдужі парафіяни вирішили спробувати створити маленьку соціальну деревообробну майстерню – такого роду соціальне служіння, метою якого є покращення умов життя дітей-сиріт, багатодітних сімей та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, буде  кроком до подолання бідності та матеріальної скрути. Майстерня дасть змогу вирішити такі проблеми: покращити харчування дітей, (що так важливо в період дозрівання та розвитку), відчувати дітям себе потрібним та важливим в очах інших людей, забезпечити необхідним одягом та взуттям, здобути нові знання і навички.

          Ініціативна група парафії планує виготовляти кухонне приладдя з фрезерувальним орнаментом, яке буде реалізовуватися на місцевому ринку та магазинах – створення куточка з дерев’яними виробами під гаслом «Допоможи потребуючим дітям».

           Отець Володимир Кметь побажав успіхів та плідної реалізації проєкту. Іваничівська парафія, в свою чергу, щиро подякувала МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння УГКЦ за довіру і підтримку.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *