|

КОМАНДА ЛУЦЬКОГО ЕКЗАРХАТУ З АКТИВІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ ВІДВІДАЛА ПАРАФІЮ СВЯТОГО ІВАНА БОГОСЛОВА У РОЖИЩІ

Соціальне служіння УГКЦ
Парафія Святого Івана Богослова УГКЦ у місті Рожище також задіяна цьогоріч у всеукраїнську програму «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». Тому сьогодні, 24 лютого, опісля заходу у Луцьку, команда екзархату з активізації соціального служіння вирушила у Рожище аби вперше зустрітися з ініціативною групою цієї парафії та адміністратором О.Сергій Василів.
Після спільної молитви директор ВОБФ Карітас-Волинь о. Володимир Кметь ознайомив присутніх з основними цілями програми, а саме: визначення рівня компетенції соціального служіння та покращення якості надання соціальних послуг у місцевих парафіях. Також священик розповів про богословські основи соціального служіння, тобто як представлені любов та милосердя до ближнього у Святому Письмі та суть, власне, парафіяльного соціального служіння. Як зазначив о. Володимир, перераховані завдання не потребують великих матеріальних ресурсів. Передумовою для їх виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоб виявити милосердя потребуючим. Під час зустрічі відбулася презентація посібника «Любов’ю служіть один одному», як практичного інструмента для відповідальних за соціальне служіння у єпархіях, парафіяльних священиків та інших людей, які сприяють розвиткові соціального служіння у парафіях, та перегляд відео «Доповідь Блаженнішого Святослава на Форумі соціального служіння УГКЦ» і «Соціальне служіння УГКЦ».
о. Сергій Василів розповів про парафіяльну харитативну діяльність. У парохії створена спільнота «Добрий самарянин», служіння якої спрямоване на підтримку нужденних у вигляді придбання ліків, допомозі у догляді за важкохворими, душпастирськими відвідинами хворих, заготівлі дров. За підтримки ВОБФ «Карітас-Волинь» парафія Святого Івана Богослова допомагає дитячому відділенню Рожищенської районної лікарні (медичні меблі, дитячі ліжечка, постіль) та місцевому навчально-реабілітаційному центру для дітей з особливими потребами (інвалідні візочки). Священик та ініціативні парафіяни заснували скриньку «Промінь надії» з метою збору пожертв для підтримки потребуючих (придбання продуктів харчування, підгузків, одягу, фінансова допомога), проводиться благодійна акція до Дня святого Миколая. Кожного року, в другу неділю Великого посту (День пам’яті ненароджених дітей) о. Сергій та волонтери парафії проводять конференцію «За життя» в районній лікарні та роздають буклети «Pro Life» в аптеках міста.
Традиційно, на завершення було обговорено наміри щодо наступної зустрічі та передано для парафії посібник «Любов’ю служіть один одному» та інформаційні буклети.
Дякуємо Господеві за чудовий, сповнений гарними зустрічами та приємним спілкуванням день!
#Cоціальне_служіння_УГКЦ #UGCC_Social_ministry#стратегія_розвитку_соціального_служіння#любовю_служіть_один_одному #Карітас #Рожище_УГКЦ

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *