|

НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «ФОРМУВАННЯ ОСОБИСТОСТІ УЧНЯ НА ЗАСАДАХ УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

4 квітня 2019 року на базі ЗОШ №3 відбувся науково-практичний семінар «Формування особистості учня на засадах учнівського самоврядування». В заході взяли участь заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори навчальних закладів міста та представники Центру для дітей та сімей Карітас-Волинь. Мета семінару – поглибити знання учасників освітнього процесу з питань діяльності учнівського самоврядування. Під час заходу відбулися виступи директора ЗОШ №3 Мороза Ю.К., який представив візитну картку школи, методиста міського методичного кабінету Савчук Л.М., яка розповіла про етапи становлення та завдання учнівського самоврядування. Заступник директора з навчально-виховної роботи ЗОШ№3 Савчук Т.А. презентувала інформацію про сучасне виховання підлітків в контексті козацької педагогіки.

В другій частині семінару координатор Центру для дітей та сімей Вікторія Скриннікова ознайомила присутніх з метою та діяльністю центру Карітас Волинь, послугами, які проект пропонує для дітей та батьків, про просвітницьку та тренінгову діяльність у впровадженні програм «Сила добра», «Фінансове виховання» та «Лідер» у школах міста.

Координатор запросила присутніх педагогів до співпраці, зауваживши, що в центрі для дітей та сімей діти отримують комплексний підхід вирішення психологічних, педагогічних та соціальних проблем. Після презентації працівники центру #ТетянаГалицька, Олена Качорок та Вікторія Скриннікова провели міні тренінг з учнівським активом школи «Лідерство як вміння надихати та діяти». Для педагогів було продемонстровано дане заняття, як форма інтерактивного методу в роботі з учнями. Під час тренінгу учасники розробили загальні правила, визначили лідерські якості, необхідні для досягнення успіху, розвинули навички групової взаємодії та володіння аудиторією, намалювали емблему й поглибили зміст поняття «лідерство».
Десять хвилин релаксу учасники семінару отримали завдяки участі у вправі «Мудрець», яка емоційно розвантажила педагогів та налаштувала на подальшу роботу. Педагог-організатор ЗОШ№3 Мельник С.Я. представила фрагмент засідання ради Козацької республіки, на якій члени ради звітували про виконану роботу за 2018 рік. По завершенню міського семінару, учасники поділилися тезами, чи виправдалися їхні очікування. Атмосфера позитиву, співпраці, відкритості, обмін думками, нова інформація – це складові вдало продуманого й чітко організованого заходу. Щиро дякуємо організаторам за участь у семінарі та можливість представити свої напрацювання. Такі спільні ініціативи представників закладів освіти та благодійної організації Карітас Волинь, сприяють та поглиблюють розуміння основних завдань виховання дітей та учнівської молоді на громадсько-демократичних засадах.
#Центрдлядітейтасімей #Міськийсемінар #Учнівськесаморядування #Лідерство #Розвитокдітей

 

 

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *