|

ОДИН ДЕНЬ З ЖИТТЯ ЦЕНТРУ

Початок робочого дня в  Центрі для дітей та сімей Карітас Волинь починається не з горнятка запашної кави, а … з допомоги у виконанні домашніх завдань дітей. Провідна роль у цьому процесі належить соціальному педагогу Тетяна Галицька, адже саме вона допомагає учням у підготовці уроків та проводить додаткові заняття з окремих предметів. Фахівець заохочує дитину до самостійного навчання та набуття або покращення соціальних навичок. Підбадьорюючі слова, похвала та акцент на малесеньких досягненнях, віра в успіх дитини – всі складові сприяють підвищенню мотивації до навчання. В центрі активно діють секції «Творча майстерня» (різноманітні майстер-класи, арт-терапія, гурток драми) та «Успішна дитина» (розвиваючі заняття, тренінги, ігри, вправи, духовні науки), які творчо провадять соціальний працівник  Олена Качорок та психолог  Наталія Гавронська.

Ось наприклад, кілька чарівних рухів під керівництвом майстра і кольорова стрічка в руках підлітка перетворюються на квітку, так проходить індивідуальне заняття в техніці канзаші. А в творчій майстерні кипить робота групи дівчаток молодшого шкільного віку по виготовленню об’ємної аплікації з природніх матеріалів.

В той же час, хлопцям до вподоби більш логічна діяльність: вони складають пазли, грають в шашки, створюють картини з дрібної мозаїки. Але найбільше, що полюбляють вихованці центру – це малювати фарбами, олівцями, фломастерами. Діти не можуть пояснити, чому саме цей вид творчості приносить їм велике задоволення. Ми, дорослі, знаємо відповідь. Малювання знімає стрес, відбувається самоідентифікація дитини, вона вчиться експериментувати, висловлювати свої почуття, привчається до культури і починає швидше запам’ятовувати інформацію. Малювання, як і інші види творчості грають величезну роль у розвитку дитини, вони безпосередньо впливають на формування особистості вихованців соціального центру Карітас Волинь.
Національна мережа Центрів для дітей та сімей  Карітас Волинь Центр для дітей та сімей  Розвиток дитини

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *