| |

ПІДОПІЧНІ ЗАЙМАЮТЬСЯ КУЛІНАРІЄЮ

Сьогодні у Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь гамірно. Підопічні займаються кулінарією, а саме – ліпленням вареників. Всі трохи збуджені, адже в очікуванні смачненько поїсти страву, приготовану своїми руками. Перед початком майстер – класу діти прослухали інструктаж з гігієни готування їжі, помили руки, отримали фартушки. Згодом кожен учасник поділився своїм кулінарним досвідом. З’ясувалось, що більшість дітей вже готували вареники. Кулінарний процес очолила запрошена гостя, пані Людмила Лукашук, учасниця проекту «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» для жертв націонал-соціалізму».

Вихованці та працівники Центру для дітей та сімей висловлюють щиру подяку ведучій майстер-класу з ліплення вареників. Гарна й добра людина, пані Людмила ділилася з підопічними центру своїми секретами у приготуванні всіма улюбленої страви. Під час приготування тіста, господиня розповідала про свої дитячі роки, які припали на нелегкий період в історії країни та її сім’ї.

Зі сльозами на очах жінка згадувала своє дитинство та постійне відчуття голоду, про вимушений переїзд на нове місце проживання, роки юності та як потрапила в місто Нововолинськ. Відверті спогади не залишили байдужими підопічних центру. Діти почули справді живу історію країни в особі однієї людини. Найважливішим завданням для нас, онуків та правнуків є турбота про тих, хто пройшов крізь жахи воєнного та повоєнного часів. І кращими подарунками для них будуть наші вдячність та любов. Дякуємо, вам пані Людмило, що поділилися своїми умінням та майстерністю. А діти, в свою чергу дарували Вам тепло та увагу. Наприкінці майстер-класу дітлахи дружно смакували власноруч зліплені вареники. Такі спільні зустрічі двох поколінь навчають дітей навичкам самостійності, піклування про ближніх та заохочують до праці.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *