|

ПРЕЗЕНТАЦІЯ СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ У ВОЛОДИМИРСЬКОМУ ДЕКАНАТІ

26 червня директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь провів мотиваційну презентацію з соціального служіння для священників Володимирського деканату Луцького екзархату УГКЦ. Тема посилення активності парафій УГКЦ у сфері соціального служіння розглядалася під час деканальних зборів духовенства у храмі Преображення Господнього УГКЦ с. Положево Шацького р-ну.

Отець Володимир розповів про визначення рівня компетенції соціального служіння у місцевих парафіях та подальшої діяльності в напрямку інституційного розвитку; покращення якості надання соціальних послуг у місцевих громадах та підвищення лідерської позиції парафіяльного Карітасу. Також священник представив присутнім успішні практики парафіяльного соціального служіння УГКЦ.

Нагадаємо, що парафія Преображення Господнього минулого року була однією з парафій Луцького екзархату, задіяних у всеукраїнську програму «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» (проєкт МБФ Карітас України та Відділу Соціального служіння Патріаршої курії УГКЦ). Парох отець Богдан Іващук та відповідальна за соціальне служіння парафії Марія Сидорук брали участь в модульній навчальній програмі з адміністрування соціальних проєктів «Студії живої парафії», розробили проєкт під час навчання та отримали міні-грант від БО «Львівська освітня фундація» на створення дитячо-молодіжної платформи «Майстерня талантів».

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *