ПИТАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ВОЛОНТЕРСЬКОГО СЛУЖІННЯ РОЗГЛЯДАЛИ У РІВНЕНСЬКІЙ ПАРАФІЇ ЮРІЯ ПОБІДОНОСЦЯ

«Волонтерське служіння» – саме цій темі була присвячена чергова зустріч в межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» з ініціативною групою парафії Побідоносця і Чудотворця Юрія УГКЦ м. Рівне та парохом отцем Іваном Хмілем.  Після спільної молитви учасники заходу приступили до розгляду важливого питання у соціальному служінні – розвиток волонтерського руху.

Адже, волонтерство – це один із невід’ємних видів соціальної діяльності, а церковні братства і сестринства здавна були організованими формами волонтерського служіння у нашій Церкві. Під час зустрічі директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь представив присутнім питання християнських волонтерів, а саме – богословське підгрунтя волонтерства, суть і цінності християнського волонтерства.

У практичній частині заходу розглядалося питання координації парафіяльного волонтерського служіння, адже для ефективної діяльності необхідно здійснювати професійний підхід. На прикладі своєї парафії учасники зустрічі працювали над плануванням роботи, розробляли опис обов’язків та відповідальності волонтерів, пропонували методи залучення та заохочення до волонтерства. Далі присутні виконували та представляли завдання: «Де у нашій парафії можна знайти волонтерів?» та «Запрошення/набір волонтерів». Крім цього, присутні працювали над ідеями для соціальних проєктів, які могли б вирішити проблеми (потреби) у парафії або місцевій громаді.
На завершення було підведено підсумки та зроблено висновки, що волонтер – це особа, яка готова безкорисливо жертвувати свій час, знання, вміння для допомоги потребуючим.

#Соціальне_служіння_УГКЦ #UGCC_Social_ministry