| | |

РОЗПОЧАЛАСЯ РЕАЛІЗАЦІЯ ПРОЄКТУ «СТВОРЕННЯ ШВЕЙНОЇ МАЙСТЕРНІ ПРИ ПАРАФІЇ ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЬОГО УГКЦ М. ДУБНО»

           В межах конкурсу міні-грантів всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» парафія Вознесіння Господнього УГКЦ м. Дубно отримала фінансову підтримку для створення швейної майстерні.

         Мета цієї ініціативи – розвиток парафіяльного соціального підприємництва, допомога людям, які перебувають у складних життєвих обставинах через діяльність швейної майстерні. Аби втілити в життя цей проєкт, першочергово необхідна якісне швейне обладнання. Саме таке – професійна промислова швейна машина, розпошивальна швейна машина і парогенератор були закуплені за грантові кошти. Відповідальний за розвиток соціального служіння в Луцькому екзархаті отець Володимир Кметь завітав у Дубно та передав отцеві Андрію Ковалю швейне обладнання.

           Під час зустрічі організатори проєкту оглянули і випробували швейні машинки, були щиро задоволені їхньою якістю. Також отець Андрій розповів про те, що ідея створення швейної майстерні виникла з метою згуртування активних парафіян у соціальному служінні. Парафія має власне приміщення, яке можна використовувати для майстерні, є ідея запустити лінію пошиття сумок, рюкзаків, сумочок для зарядки телефонів, банданок з джинсової тканини. Особливість цього пошиття буде полягати у використанні вторинної сировини з джинсового одягу, яку парафія часто отримує через соціальний контейнер.   

          «Також ми запрошуємо у команду людей, які мають досвід швачки, але опинилися в складних життєвих обставинах (мала пенсія і потреба в коштах), відкриємо нові робочі місця. Частину коштів будемо задіювати для благодійності, для оплати виконаної роботи і на розвиток підприємницької діяльності. В перспективі є ймовірність збільшити  кількість робочих місць і напрацювати інші напрямки виробництва: українська вишивка та розроблення логотипів для сувенірної продукції. Сердечно дякуємо МБФ «Карітас України» та Відділу соціального служіння УГКЦ за підтримку і можливість реалізації нашого проєкту», – зазначив отець Андрій Коваль.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *