|

СЬОГОДНІ У ЦЕНТРІ ПРОЙШЛИ ЗАНЯТТЯ ДЛЯ ДВОХ ВІКОВИХ ГРУП

В центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь діють секції, які спрямовані на загальний розвиток та покращення психоемоційного стану дітей. Одна з таких секцій – «Я знаю свої права». Сьогодні у центрі пройшли заняття для двох вікових груп, спрямовані на підвищення обізнаності дітей про свої права. Для групи вихованців віком від 7 до 11 років, соціальний педагог Tetyana Halytska провела інформаційну бесіду про основний документ щодо захисту дітей – Конвенцію ООН про права дитини. Діти дізналися, що означає сам термін Конвенція – що це згода між країнами та те, що у всіх країнах діти мають рівні права.

Відбулося представлення основних прав у віршованому вигляді. Дітлахи називали та коментували права, які вони знають та як їх розуміють, зображали на малюнках права, про які йшлося у віршах.

Соціальний працівник Олена Качорок провела тренінгове заняття для підлітків «Знаємо та реалізуємо свої права». Під час зустрічі старшокласники дізналися про історію захисту прав дітей та усвідомили нерозривну єдність прав та обов’язків. Підлітки прослухали інформацію, що права дитини визнані Конвенцією, поділені на п’ять груп: громадянські права, політичні, економічні, соціальні та культурні права. Що Конвенція ООН про права дитини має три основні завдання: право самовизначення, на захист, специфічні права (право не розлучатися зі своїми батьками, положення про усиновлення, право дитини на гру) і захист особливим категоріям дітей. Наприкінці заняття підлітки обговорили питання, чому дітям необхідно знати свої права. Практична вправа «Пересадка серця», суть якої полягає у вмінні визнавати права інших, закріпила необхідність знати та дотримуватись своїх прав та інших. Учасники зрозуміли, що знати свої права – це наполовину володіти ними.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *