| | |

СВЯТО ПРИСВЯЧЕНЕ ВСЕСВІТНЬОМУ ДНЮ ВИШИВАНКИ

В Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь відбулося свято, присвячене всесвітньому Дню вишиванки, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції в носінні етнічного українського одягу.

Координатор проекту Вікторія Скриннікова привітала присутніх і розповіла вихованцям про Карітас Волинь, про місію та зміст діяльності фонду. Закликала дітей не бути байдужими та робити добро.

Психолог Наталія Гавронська підготувала підопічним презентацію про історію свята та 15 цікавих фактів про вишиванку. Діти дізнались про види орнаментів, історію виникнення вишиванки за часів Київської Русі, про найоригінальнішу борщівську вишиванку. Цікавим виявився факт, що законодавцем моди у носінні вишиванки у повсякденному одязі став український письменник і поет Іван Франко, у гардеробі якого було кілька десятків вишиванок.

Вишиванки не втрачають актуальності й сьогодні. Дизайн вишиванок нерідко використовується в сучасних модних колекціях.

Після перегляду презентації відбулася вікторина, у якій вихованці за правильні відповіді отримували цукерки.

Свято продовжилось виконанням дітьми пісень про вишиванку та бансами. Піднесений настрій, позитивні емоції наповнювали дітлахів.

Важливо, щоб майбутні громадяни нашої країни усвідомлювали свою приналежність до єдиної нації українців, яка воліє жити у мирній країні.

#Центрдлядітейтасімей #Святовишиванки #Народнітрадиції #Єдина_нація

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *