|

ТРЕНІНГ ПРО МИЛОСЕРДЯ, ЦІННІСТЬ ЛЮДСЬКОГО ЖИТТЯ, ПОВАГУ ТА ПРАВА ЛЮДИНИ

Тренінг про милосердя, цінність людського життя, повагу та права людини провели працівники Центру для дітей та сімей Карітас Волинь Вікторія Скриннікова та  Тетяна Галицька у міській бібліотеці. У заході взяли участь учні 7-А класу НВК №1. Групове заняття проходило за інноваційною технологію «Сила добра» і його основою стала розповідь «Початок невідомого століття», в якій йшлося про трагедію єврейського народу під час другої світової війни та прояв кращих людських якостей в екстремальній ситуації.

На початку тренінгу ведучі запропонували учням незвичну та цікаву вправу на знайомство. Із запропонованих фігурок тварин, діти обирали ту, яка найбільше сподобалась.

Ігрова вправа показала відповідність емоційного стану та настрою дитини. Настройкою до основи заняття стала вправа «Склади прислів’я», в якій учні із запропонованих слів складали речення та пояснювали його зміст. Читання розповіді це завжди максимальна увага та зосередження на подіях. Жоден не залишився байдужим до трагічних подій воєнного часу. Підлітки висловлювали співчуття героям, підтримку та повагу чоловіку, який вчинив героїчний вчинок, рятуючи дітей з єврейського гетто. Після обговорення, учні виконали вправи на зняття напруги, яка залишились після читання та обговорення оповідання. В кінці заняття кожен учасник висловився з приводу очікувань та отриманих вражень. Емоції були двоякі: і сумні, і веселі. Але всі підлітки одноголосно висловили побажання наступних зустрічей.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *