|

ТРЕНІНГ “Я+ІНШІ”

Тренінг «Я+інші» мав на меті навчити учасників згуртовуватись для вирішення спільних проблемних  завдань;  навчити слухати свої вербальні та невербальні реакції у взаємодії з людьми; навчитись домовлятись у груповій взаємодії; навчитись взаємодіяти в команді з усіма без виключення учасниками. Соціальний працівник Качорок Олена в інформаційному повідомленні «Вербальне та невербальне спілкування» акцентувала увагу на важливості розвитку всіх типів людського спілкування особливо у підлітковому віці. Вправа «Невербальні етюди»,  «Плітка», та гра «Куля по колу»  стали  яскравим прикладом того, як працює механізм створення неефективної комунікації. Учасники вчились виявляти фактори, що впливають  на спотворення інформації, тренували навички активного слухання та партнерської взаємодії.

Мандалотерапія

Мандалотерапія – це напрямок арт – терапії. Мандала в перекладі з санскриту означає малюнок в колі.  На занятті діти плели мандали з кольорових ниток на паличках. Спочатку обирали колір ниток, роздумували про значення кольору для кожного. Далі створювали мандалу для притягнення позитивного емоційного стану чи символу в життя. Хтось плів і думав про здоров’я, хтось про спокійний стан, хтось про любов і порозуміння між близькими.

Кожен учасник мав можливість розповісти про свою мандалу, що вона для нього означає, що символізують кольори ниток, які він обрав. Це заняття посприяло відвертим розмовам під час плетіння, відбулась активна медитація з метою особистісного зростання і духовного збагачення.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *