ЦЕНТР “ДОВІРА” ДЛЯ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ КАРІТАС – ВОЛИНЬ ПРОДОВЖУЄ СВОЮ ДІЯЛЬНІСТЬ

У різних культурах і спільнотах протягом історії формувалося шанобливе ставлення до людей похилого віку. Як виявити турботу про слабих і поважного віку членів суспільства – питання, яке хвилює всіх : самих пенсіонерів, членів їхніх родин, суспільство.
Волинський обласний благодійний фонд «Карітас-Волинь» також не стоїть осторонь проблеми життєдіяльності таких людей. Вже п’ятий рік соціальні працівники фонду надають допомогу людям поважного віку. З листопада місяця цього року, за підтримки благодійної програми Место встречи: Диалог. Місце зустрічі: Діалог. TreffpunktDialog EVZ Foundation«Пам’ять, відповідальність, майбутнє», розпочався новий проект «Розширення напрямків діяльності центру «Довіра» для жертв націонал-соціалізму шляхом підвищення рівня обізнаності старшого покоління щодо своїх прав та соціального статусу через консолідацію волонтерського руху у м. Нововолинськ та селищі Благодатне».

Працівники проекту протягом року проведуть семінари із захисту прав літніх людей, фінансової грамоти для уникання фінансового шахрайства. Вже організовано Консультативний відділ, де двічі на місяць членам цільової групи будуть надаватися допомога кваліфікованих фахівців з юридичною освітою, компетентних волонтерів та соціальних працівників з числа учасників проекту.

Вони допоможуть оформити різні види документів, листи-звернення до чиновників тощо для відстоювання їх законних соціальних, економічних, вікових та інших інтересів.
А для покращення психологічної стійкості, спілкування, соціальної активності, розвитку інтересів та зменшення соціальної ізоляції, подолання депресивного стану проводитимуться заняття з фізкультури літніх людей з урахуванням їх індивідуальних особливостей і можливостей, психологічні семінари, гурток з рукоділля, перегляд фільмів на історичну та релігійну тематику, святкові програми за участю молоді, волонтерів. Учасники проекту прийматимуть участь у загальноміських та обласних заходах пам’ятних дат разом з молодшим поколінням. Крім того, соціальні працівники та волонтери організують зустрічі у клубі дозвілля для мешканців стаціонарного відділення для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування в селищі Благодатне. Навесні відбудеться екскурсія до с. Крехів і м. Жовква.
Не залишаться поза увагою маломобільні і немобільні учасники проекту. Їх вже почали відвідувати соціальні працівники «Карітас-Волинь» та волонтери з числа людей похилого віку, розносити їм санітарно-гігієнічні набори та надавати посильну допомогу по господарству. Надання людьми поважного віку допомоги своїм ровесникам – це можливість зробити життя іншого кращим.
Свою роботу проект розпочав з 1 листопада зі святкового заходу. Присутніх привітали працівники «Карітас-Волинь», а гарний настрій створили учасники #Центр_для_дітей_та_cімей Карітас-Волинь та вокальний гурток «Паросток» Центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом Наталії Сидоренко.
Запрошуємо жителів поважного віку міста Нововолинськ та селища Благодатне до участі у проекті.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *