|

У БЛАГОДАТНОМУ ВІДБУВСЯ МАЙСТЕР-КЛАС З ВИГОТОВЛЕННЯ МАКІВ

У Молодіжному центрі селища Благодатне відбувся майстер-клас «Червоний мак – символ пам’яті», на якому дітки і дорослі виготовляли з фетру значки-символи у вигляді квітки маку. Захід відбувся за ініціативи Благодатної селищної ради та ВОБФ «Карітас-Волинь» Виготовлені значки будуть використовуватися під час проведення у селищі урочистих заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги.

Сердечно дякуємо усім, хто взяв участь у майстер-класі, тим самим долучившись до міжнародної традиції вшанування жертв війни із використанням червоних маків! Спільними зусиллями вдалося виготовити майже 200 значків-символів.

Нагадаємо, що у 2014 році Україна приєдналася до європейської традиції вшанування 8 та 9 травня в контексті пам’яті й примирення. Символом відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги став червоний мак. Мак є міжнародним символом пам’яті жертв військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи з 1914 року. Дизайн маку, що використовується як символ в Україні, з ініціативи Українського інституту національної пам’яті й Національної телекомпанії України уособлює квітку маку та кривавий слід від кулі.
#майстер_клас #червоний_мак #Благодатне #День_примирення#День_Перемоги

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *