|

У ДУБНО ВІДБУЛАСЯ ПЕРША ЗУСТРІЧ З АКТИВІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННЯ

13 квітня 2019 року у парафії Вознесіння Господнього УГКЦ м. Дубно відбулася зустріч у межах всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». На заході були присутні отець Андрій Коваль та ініціативні парафіяни, яких зацікавила тема соціального служіння.

На початку зустрічі присутні заслухали відеодоповідь Блаженнішого Святослава з Форуму соціального служіння УГКЦ, після якої директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь, як відповідальний за соціальне служіння у Луцькому Екзархаті УГКЦ, представив богословські основи соціального служіння, Стратегію розвитку соціального служіння УГКЦ, яка розроблена з метою розвитку спроможності УГКЦ забезпечити гідну відповідь на існуючі та прийдешні суспільні виклики і домогтися підвищення ролі нашої Церкви у поширенні християнських цінностей серед суспільства, громад, родин та осіб, та пріоритетні цілі Стратегії.

Як зазначив отець Володимир Кметь, метою соціального служіння УГКЦ, як це випливає із накресленої Синодом Єпископів УГКЦ Стратегії «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», є об’являти світові материнське обличчя Церкви та бути живим знаком присутності Бога серед людей. Парафіяльний рівень має слугувати фундаментом, на якому будується та діє служіння ближньому. Лише тоді ми зможемо вважатися живими християнами, коли наші парафії стануть місцем, де піклуються про сироту, заступаються за вдову, допомагають убогому і розділяють страждання з хворими.
#Соціальне_служіння_УГКЦ #UGCC_Social_ministry #соціальне_служіння_громади

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *