|

У МІСТІ ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ ВІДБУЛАСЯ ДОПОВІДЬ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Минулої неділі опісля Святої Літургії у храмі Святого священномученика Йосафата у місті Володимир-Волинський відбулася доповідь-презентація всеукраїнської програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». На заході були присутні отець Йосиф Холод, ЧСВВ, диякон Мирослав Куян, ЧСВВ та парафіяни.
На початку заходу консультант програми у Луцький Екзархат Української Греко-Католицької Церкви Тетяна Чмух розповіла, що таке соціальне служіння та суть, власне, соціального служіння УГКЦ. Крім цього, присутні у храмі дізналися, що наша Церква здійснювала соціальне служіння потребуючим впродовж всієї своєї багатолітньої історії, як на парафіяльному, так і на монастирському рівнях, особливо в часи поневірянь, воєнні та повоєнні періоди. До 1946 року Українська Греко-Католицька Церква була найбільшою та найорганізованішою структурою українців, яка відігравала важливу соціальну роль, реалізуючи соціальні програми в сфері охорони здоров’я, освіти, праці з дітьми і молоддю та багато інших. Також Тетяна Чмух представила соціальне служіння, яке здійснює УГКЦ сьогодні, його напрямки, співпрацю з громадськими організаціями, рухами, благодійними фондами. У доповіді були згадані стратегія «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», адже соціальне служіння є її одним з пріоритетних напрямків, і Стратегія розвитку соціального служіння УГКЦ.
Далі було представлено програму «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні» та її мету: посилення активності парафій УГКЦ у сфері соціального служіння. Окрім цього, присутні дізналися і про цілі програми, а саме: визначення рівня компетенції соціального служіння у місцевих парафіях та подальшої діяльності в напрямку інституційного розвитку; покращення якості надання соціальних послуг у місцевих громадах та підвищення лідерської позиції парафіяльного Карітасу.
На завершення Тетяна Чмух розповіла про реалізацію програми у 6 парафіях Луцького екзархату: створення ініціативних груп, проведення інформаційних зустрічей, навчання, здійснення благодійних заходів, створення Кутків милосердя, участь у навчальній програмі від Львівська освітня фундація «Студії живої парафії». Приємно відмітити, що відразу після заходу зголосилися небайдужі парафіяни, яких зацікавила активізація соціального служіння у їхній парохії. Тому, з Божою поміччю невдовзі розпочнуться заходи з розвитку дияконії у парафії Святого священномученика Йосафата у місті Володимир-Волинський.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *