|

В ІВАНИЧАХ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ ЗУСТРІЧІ З АКТИВІЗАЦІЇ СОЦІАЛЬНОГО СЛУЖІННІ

          «Кожна парафіяльна спільнота нехай стане родинним домом для убогих, неповносправних, потребуючих, щоб таким чином був прославлений Отець наш, що на небі…» Саме на цих словах Блаженнішого Святослава була зосереджена чергова зустріч з активізації соціального служіння у парафії Стрітення Господнього УГКЦ смт. Іваничі, яка відбулася 30 червня. Директор ВОБФ «Карітас-Волинь» отець Володимир Кметь пояснив присутнім суть парафіяльного соціального служіння та розглянув питання щодо можливості його організації в іваничівській парафії.
           «Якщо ми покликані бути живою парафією, то ми повинні відвідувати хворих, допомагати бідним, нагодувати голодних, захистити сиріт, підтримати тих, які терплять несправедливо, потішити засмучених, стати на захист ненароджених дітей і т. ін. Звісно, передумовою для їх виконання є добра воля і готовність пожертвувати свій час та сили для того, щоби виявити милосердя потребуючим. А джерелом і рушійною силою милосердя є віра. Людина, яка щиро допомагає ближнім, нічого не втрачає, але здобуває і отримує від Господа незрівнянно більше. Як каже апостол Павло: «Хто скупо сіє, скупо буде жати, хто ж щедро сіє, той щедро жатиме. Нехай дає кожний, як дозволяє серце, не з жалю чи примусу: Бог любить того, хто дає радо.

Бог спроможний обсипати вас усякою благодаттю, щоб ви всього мали завжди по достатку та, щоб вам ще залишилось на всяке добре діло» (2 Кор 9,6-8)» – йшлося на зустрічі.

#Соціальне_служіння_УГКЦ #UGCC_Social_ministry

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *