В СЕЛИЩІ ІВАНИЧІ ВІДБУЛАСЯ БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ «НАГОДУЙ БІДНОГО»

Відгукуючись на заклик Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава, 15 листопада 2020 року, у храмах УГКЦ відбулася всецерковна акція «Нагодуй бідного», мета якої – збір продуктів харчування для потребуючих.

         Іваничівська парафія Стрітення Господнього УГКЦ долучилася до цієї благодійної ініціативи. Адміністратор отець Ігор Якимяк організував серед небайдужих парафіян збір продуктів. Люди з радістю відгукнулися і пожертвували олію, цукор, крупи, консерви, чай, печиво. Із зібраної пожертви вдалося сформувати п’ять продуктових наборів, які надали потребуючим мешканцям Іванич – одиноким похилого віку та багатодітній сім’ї. Люди зі сльозами на очах і великою вдячністю прийняли ці щедрі дали. Отець Ігор подякував усім небайдужим парафіянам, які долучилися до акції «Нагодуй бідного» і закликав й надалі не лишатися осторонь потреб ближніх, допомагати у будь-який можливий спосіб: молитвою, словом, ділом, матеріально. Особливо це необхідно під час пандемії коронавірусної інфекції.

         До слова, організувати акцію підтримки бідних Блаженніший Святослав закликав у проповіді в двадцять другу неділю по Зісланні Святого Духа. Предстоятель УГКЦ повідомив, що наступної неділі, на поклик Папи Франциска, наша Церква переживатиме особливий день уваги до бідних. «Ми в Церкві відзначатимемо День убогого. Тому сьогодні закликаю всіх вірних усього світу простягнути руку тим, хто потребує допомоги. Ми зробимо одну конкретну акцію, яка називатиметься «Нагодуй бідного». Щоб простягнути свою руку до Божої руки, наступної неділі в усіх наших парафіях в усьому світі ми принесемо до храмів харчі, щоб нагодувати вбогих. Будьте певні, ми винесемо з храму  більше духовних дарів, ніж принесемо матеріальних».

         Блаженніший нагадав слова Папи Франциска, який каже, що саме через убогих сьогодні Господь Бог простягає свою руку до нашого суспільства, до сучасної людини.

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *