|

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТИНИ

В Центрі для дітей та сімей Карітас-Волинь відзначили Всесвітній день дитини. Діти завжди були і залишаються найбільшою цінністю суспільства і відповідальність за них лежить на дорослих. Кожна дитина має право на щасливе дитинство, сімейний затишок, гарну освіту, повноцінний відпочинок, якісну охорону здоров’я та медичну допомогу, на захист від байдужості та жорстокого поводження.

В цей день, 20 листопада, виповнилося 30 років Конвенції ООН про права дітей. Після кропіткої десятирічної роботи 191 країна світу домовилися між собою, щоб захистити права дітей у кожній з держав. Вихованці центру скористались своїм правом на отримання інформації під час презентації Конвенції ООН про права дітей, яку представила соціальний педагог #ГалицькаТетяна. Під час перегляду учасники обговорювали питання порушення прав дітей та можливі шляхи вирішення складних ситуацій. Координатор проекту Вікторія Скриннікова поінформувала присутніх про Політику захисту дітей Карітас Волинь та розповіла про важливість цього документу для дітей, батьків, працівників та партнерів.

Уже рік в Центрі діє секція «Я знаю свої права», яка має на меті підвищити обізнаність дітей щодо своїх прав. Інформація про права подається в різних формах:у вигляді бесід, тренінгових занять, інформаційних повідомлень, перегляді тематичних фільмів та мультфільмів, дискусіях та іграх. Для чого дітям знати свої права? Хоча б для того, щоб розуміти, коли їх порушують, знати, як захиститись, уміти відстоювати та поважати права інших людей. Крім того розуміння власних прав допомагає становленню особистості дитини. У Всесвітній день дитини бажаємо всім дітям кожен день зустрічати з посмішкою і гарним настроєм, щоб кожна мить дитинства була наповнена щастям, радістю, любов’ю і вірою в казку. Нехай Господь завжди благословляє і обдаровує Вас численними ласками й щедротами!

#КарітасДітям #Центрдлядітейтасімей #ВсесвітнійДеньДитини #КонвенціяООНпроправадітей #Язнаюсвоїправа #Становленняособистостідитини

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *