|

ВИСТАВКИ РОБІТ УЧНІВ НОВОВОЛИНСЬКА ДИТЯЧА ШКОЛА МИСТЕЦТВ «РІЗДВЯНА ЗІРКА»

Вихованці та працівники центру для дітей та сімей Карітас-Волиньпобували на відкритті виставки робіт учнів Нововолинська дитяча школа мистецтв «Різдвяна зірка», що відбулася в історичному музеї міста. Більше 120 робіт було представлено в мистецькій галереї культурного осередку.
Під час відкриття заходу, від працівників музею присутні дізналися про значення, історію та традиції виготовлення різдвяних зірок. Здавна українці використовували восьмикутну зірку в якості свого найголовнішого оберега і атрибута Різдва. Сотворена народними умільцями, зірка ставала справжнім витвором мистецтва й радістю для людей. У різдвяному вертепі нести її доручали звіздарю – саме він тримав колядницьку Зірку, обходячи оселі та провіщаючи господарям злагоду і добробут.

Викладачі та директор Школи мистецтв Юрий Савраюк привітали учнів та їх батьків з прийдешніми різдвяними святами, розповіли про самі вироби, техніки виконання, матеріали та оздоблення. Подякували своїм вихованцям за старанність, терпіння, фантазію, бажання творити.

Урочисте відкриття заходу супроводжували юні артисти (керівник Вікторія Харатіна), які талановито виконували різдвяні пісні.
Приємним сюрпризом для учасників виставки стали м’які подарунки від директора Карітас Волинь о. #ВолодимирКметь, які вручила координатор проекту по роботі з дітьми та молоддю Вікторія Скриннікова. Вона також привітала присутніх зі святами, розповіла про діяльність центру та Карітас Волинь, про добрі справи, які чинять благодійники, про збереження та продовження традицій українського народу і закликала дітей мріяти, адже, мрії обов’язково здійснюються. По завершенні урочистої частини, вихованці соціального центру уважніше розглянули виставлені експонати. Дана творча подія додала дітлахам казкового та святкового настрою.
#КарітасДітям #Центрдлядітейтасімей #Різдвяназірка#Святковийнастрій

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *