“Я ЗНАЮ СВОЇ ПРАВА” ЦИКЛ ЗАНЯТЬ У НОШОМУ ЦЕНТРІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

Протягом 2019 року діяльність проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» акцентується напрямком про зміцнення прав і можливостей вразливих дітей та сприяння їхньому захисту в центрі Карітас-Волинь. Тому працівники центру постійно сприяють підвищенню обізнаності дітей про їхні права та інформують куди звертатися за допомогою, якщо вони порушуються. Під час занять в секції «Я знаю свої права» застосовуються різні форми роботи з дітьми, а саме: групові заняття, індивідуальне консультування на інформаційно-правову тематику, правові ігри, перегляд та обговорення фільмів та мультфільмів, тренінги, бесіди, правові ребуси та кросворди, складання пазлів та інш.

Після літніх канікул відвідувачі центру стали учасниками презентації інформаційно-правового стенда «Я маю право». Соціальний педагог #ТетянаГалицька повідомила вихованцям про що можна дізнатися з матеріалів куточка, який розміщений у зручному місці відпочинкової зони. Сучасно та креативно подані матеріали про права дітей у вигляді сушки з різнокольоровими прищіпками. Їх легко можна поповнювати та змінювати при потребі.

Під час презентації діти дізналися про Конвенцію ООН про права дитини, що це угода між країнами і в ній записано, як уряд кожної держави має дбати про дітей. В цьому році виповнюється 30 років з моменту прийняття цього важливого документа. Дітлахи запам’ятали, що всі права поділені на п’ять груп: громадянські, політичні, економічні, культурні та соціальні права.

Крім того, на інформаційному просторі присутні матеріали про спілкування з батьками та формування соціальних навичок. Окреме місце виділене інформації про особливості насильства в сім’ї, щоб кожна дитина почувала себе захищеним законом повноцінним членом суспільства. Наявність такого ресурсу в центрі допоможе дітям та батькам покращити розуміння та застосування у житті своїх прав та обов’язків.