|

ЯК ДОПОМОГТИ ДИТИНІ

Працівники проекту «Національна мережа центрів для дітей та сімей» прийняли участь в конференції «Як допомогти дитині тут і зараз?», яка нещодавно відбулася в приміщенні філософсько-богословського факультету УКУ. Захід був організований Комісією УГКЦ у справах родини, у співпраці зі Службою у справах дітей Львівської міської ради та за підтримки Українського Католицького Університету. Мова йшла про те, як суспільство може допомогти дітям, які опинились в складних життєвих обставинах. Серед них є велика кількість підлітків. І саме тому головною темою конференції стала тема «Шалені підліткові будні – чому дорослим важко це витримати?», яку представив Марек Внук, теолог, педагог травми, сертифікований Німецькомовним товариством психотравматологів, засновник і керівник Дитячого реабілітаційного центру «Сонячне світло», засновник і тренер «Центру Педагогіки травми». Спікер звернув увагу на особливості роботи мозку підлітка, наслідки травми, особливості страхів та фактори ризику підлітковго віку. Рекомендував батькам застосовувати 10 заповідей стосунків з підлітками для кращого розуміння один одного.
У другій половині дня учасники розділились на три групи. Наставники й ті, кого цікавила тема «Поведінка – не дитина», спілкувались із Євгеном Суковським, психологом, поведінковим аналітиком, який акцентував увагу на тому, що поведінка – це набута річ, а не сама дитина.
Друга група мала нагоду поговорити з Мар’яною Єсип, КПТ психотерапевт у роботі з дітьми, підлітками та дорослими. У розмові з батьками лектор допомогла дорослим усвідомити, що дитині важливо допомогти полюбити себе, та як за вчинками дитини можна побачити «Справжню Дитину».
Третя група обговорювала питання корпоративного наставництва, спільно із представниками бізнесу, визначила конкретні шляхи допомоги дитині, яка обирає професію та свій подальший шлях у житті.
На завершення заходу, учасники конференції ділилися позитивними враженнями, які отримали в колі однодумців. Працівники Карітас Волинь, наснажені й сповнені енергії, готові ділитися з небайдужими батьками інформацією про особливості підліткового віку.
#КомісіяУГКЦусправахродини #УКУ #КарітасВолинь#Центрдлядітейтасімей #Особливостіпідлітків

Схожі записи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *