ЗАНЯТТЯ З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ ПРО ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ

В Центрі для дітей та сімей Карітас Волинь з вихованцями центру відбулося заняття з елементами тренінгу про здоровий спосіб життя. Головними стали теми комунікації та спілкування. Ведучою, психологом #ОленоюКачорок, були проведені вправи на розвиток здорової комунікації, зокрема «Емоція по колу» та «Пересадки». Досить часто спілкування у дитячому колективі приймає конфліктну форму, тому була проведена вправа «Плітки». Діти розділились на дві підгрупи. Кожна з яких отримала своє завдання. Першій підгрупі демонстрували малюнок і пояснювалось, що з даного моменту вони повинні зберігати тишу та спостерігати, як буде змінюватись інформація про зміст малюнку. В кімнату заходили по черзі діти з іншої підгрупи. Перший учасник мав змогу побачити, що зображено на малюнку, запам’ятати зображення та передати зміст наступному зі своєї команди. Останній гравець, що отримував опис малюнка, мав його описати всім учасникам заняття зі словами: « я бачив…» Діти змогли почути як поступово змінюється інформація про зображення та побачили що впливає на її спотворення, та як формується плітка. В зворотньому зв’язку учасники ділилися враженнями про заняття. Говорили про довірливу атмосферу, про те, як неправильно передавати неправдиву або неперевірену інформацію, як негарно обговорювати людину без її присутності. В тренінгу кожна дитина мала можливість висловити свою думку щодо конфліктного спілкування і зрозуміла як його уникнути.